AutoRai

De nieuwe Renault Laguna: precisie tot in elk detail

(8/31/2007)
Sinds de Laguna in januari 1994 werd gelanceerd zijn er van de eerste twee generaties al meer dan 2,3 miljoen exemplaren verkocht. De nieuwe Laguna wordt gemaakt in het Franse Sandouville volgens tot nu toe ongeëvenaarde kwaliteitsnormen. Met de robuuste, betrouwbare nieuwe Laguna wil Renault terugkeren naar de markt voor luxe personenautoâs.

Het eerste commitment van Renault in het kader van het Contract 2009 was om de nieuwe Laguna te positioneren in de Top 3 van zijn categorie op het gebied van product- en servicekwaliteit. Kwaliteit zit in de genen van de nieuwe Laguna door - met name - te hebben gekapitaliseerd op de ervaringen van de Laguna II, door circa 6 miljoen (test)kilometers te hebben gereden, en door nieuwe fabricageprocessen. Kortom, ongekende eisen op gebied van kwaliteit. Daarom wordt de nieuwe Laguna standaard aangeboden met 3 jaar en/of 150.000 km fabrieksgarantie [de fabrieksgarantie kent een ongelimiteerde kilometerstand in de eerste 24 maanden].

Naast een goede kwaliteit biedt de Laguna enorm veel rijplezier en comfort. Rijplezier vanwege een uitgekiend chassis en stuurgedrag. Daarnaast comfort dat u van een Renault mag verwachten. Goede stoelen gecombineerd met een goed weg- en veergedrag maken het rijden in de nieuwe Laguna tot een aangename bezigheid. De ergonomie is daarnaast verder geoptimaliseerd zodat iedere bestuurder snel de weg weet te vinden en zijn aandacht volledig kan richten op de weg.

Eveneens vormde een verlaging van de totale gebruikskosten van de nieuwe Laguna een belangrijke overweging tijdens alle fases van de ontwikkeling en goedkeuring van het project. Deze nieuwe structuur is de moeite waard gebleken: De nieuwe Laguna kan de concurrentie met de beste aan voor wat betreft verbruik, onderhoud en reparatie. Deze prestatie zal in combinatie met de verwachte goede scores op het gebied van kwaliteit zorgen voor veel vertrouwen met betrekking tot de restwaarde van de nieuwe Laguna.

De nieuwe Laguna is nog veiliger met standaard dubbele zijairbags die inzittenden een maximale bescherming bieden tijdens een zijdelingse aanrijding. Ook zorgen de adaptieve airbags met 2 volumes en de dubbele gordelspanners ervoor dat passagiers sneller en beter opgevangen worden in het geval van een frontale botsing.

Ten slotte, een nieuwe generatie ESP en ABS zorgen voor comfort en efficiency onder alle omstandigheden.

De nieuwe Laguna wordt in Nederland aangeboden met een efficiënt gamma van drie uitvoeringen: de Expression, Dynamique en de Initiale. Direct al vanaf het basisniveau Expression is de nieuwe Laguna zeer compleet uitgerust met onder meer ESP, climate control, automatische parkeerrem, automatische inschakkeling van verlichting en ruitenwissers en een sleutelkaart. Vanaf het tweede niveau, Dynamique, wordt als standaarduitrusting een kleurenscherm navigatiesysteem geboden, lichtmetalen velgen, een dynamisch interieur met onder andere sportstoelen in een leer/stof combinatie en elektrisch inklapbare buitenspiegels. De Initiale tot slot is het summum van het gamma en biedt alle luxe voor de meest veeleisende automobilist. Denk hierbij aan volledig lederen bekleding, meesturende bi-xenon verlichting, electrisch verstelbare en verwarmbare voorstoelen en bijvoorbeeld metalic lak. De vanafprijs van de Laguna is ⬠27.250,- voor de al zeer complete Hatchback 1.6 16V Expression (leverbaar vanaf januari 2008). Direct vanaf de introductie is de Hatchback 2.0 16V Expression met 140pk motor beschikbaar voor een prijs van slechts ⬠28.600,- incl. BTW/BPM. Beide motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Daarnaast is de Laguna leverbaar met een 2.0 Turbo motor van 170pk die standaard is gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak. Klanten kunnen ook kiezen uit 3 versies van de
2.0 dCi die door de Europese autopers geroemd werd om zijn prestaties en het rijplezier dat de motor biedt. Deze motor is leverbaar met vermogens van 130, 150 en 175 pk. Alle versies zijn gekoppeld aan een versnellingsbak met zes versnellingen en standaard uitgerust met een roetfilter, waardoor ze in de loop van het volgend jaar al aan de Euro 5 emissienorm gaan voldoen. De Laguna Estate, waarvan de wereldpremière in Nederland zal plaatsvinden in de maand december, is slechts ⬠1200,- incl. BTW/BPM duurder dan de Hatchback-uitvoering.

Speciaal voor de eerste klanten biedt Renault tijdens de introductie tot en met 31 maart 2008 op de Dynamique-uitvoering een optiepakket aan dat bestaat uit meesturende bi-xenon verlichting, Renault handsfree-sleutelkaart en parkeersensoren achter. De optieprijs bedraagt slechts ⬠995,- inclusief BTW/BPM. Dit betekent een introductie voordeel van ⬠1.045,- inclusief BTW/BPM.

De nieuwe Laguna Hatchback staat vanaf 12 oktober in de showroom van de Renault-dealers.