Endemol Entertainment

Aalsmeer, 5 juli 2007

Merendeel publieke regionale omroepen en ORN brengen regionale, interactieve TV programma's en internet van Endemol Nederland

PRO, een samenwerking tussen de regionale omroepen, Omroep Reclame Nederland (ORN) en Endemol Nederland, heeft een initiatief ontplooid voor een vernieuwende vorm van horizontale programmering. Vanaf 3 september 2007, zenden zeven regionale omroepen de interactieve programma's 'Ik op Tv' en 'PlaceMatch' uit. Het is voor het eerst dat de regionale omroepen op deze schaal programmatisch samenwerken.

De programma's 'Ik op Tv' en 'PlaceMatch' worden vanaf 3 september van maandag tot en met zaterdag op zeven regionale omroepen uitgezonden. De totale lengte van de programma's bestaat uit een uur. Op zondag is een compilatie te zien met de leukste beelden van de afgelopen week. De betrokken regionale omroepen zijn: Omroep Brabant, RTV Utrecht, RTV Noord-Holland, RTV Oost, L1 TV, TV West en RTV Rijnmond.

In de spannende regioquiz 'PlaceMatch' strijden kandidaten uit de zeven regio's tegen elkaar om een bedrag voor een door henzelf gekozen goed doel te winnen. Zij moeten veel kennis van hun eigen, maar ook van de andere regio's meebrengen.

'Ik op Tv' is een user generated content programma, waarbij de kijker live verslag doet van het nieuws uit de regio. Per regio filmen tientallen reporters regionaal nieuws met een UMTS-telefoon. De filmpjes zijn vervolgens in het programma en op de site www.ikoptv.nl te zien. 'Ik op Tv' is een groeiend platform waarop elke kijker met een videofunctie op zijn mobiel, filmpjes kan plaatsen.

Clement Postmus, Directeur ORN: "Zodra een groot mediabedrijf als Endemol de prestaties en potentie van regionale televisie ontdekt, is het een kwestie van tijd voordat adverteerders dezelfde conclusie zullen trekken. ORN biedt voor adverteerders een goede commerciële propositie in prime time blokken en zal door de samenwerking betere resultaten kunnen overleggen."

Gert Bielderman, woordvoerder namens de werkgroep Publieke Regionale Omroepen: "De omroepen krijgen dankzij deze samenwerking een unieke mogelijkheid om te experimenteren met nieuwe mediavormen zoals user generated content. Tegelijk blijven ze met filmpjes uit de eigen regio en een quiz waarin die regio zich prima kan profileren, zeer herkenbaar voor hun eigen publiek."

Dick van der Graaf, Commercieel Directeur Endemol Nederland: "De publieke regionale omroepen zijn een verborgen schat. Met succesvolle regionale nieuwsvoorziening scoren de regionale omroepen nu al een aanzienlijk bereik. Deze uitgangspositie alsmede het recente succes van de regio soaps, schept voor de Endemol-programma's een fantastische basis voor de vergroting en verjonging van het kijkerpotentieel."

Endemol Nederland is de producent van 'Ik op Tv' en 'PlaceMatch'.


---