NCRV

SpangaS

Dagelijkse Nederlandse dramaserie SpangaS over tien scholieren

Vanaf maandag 3 september (elke werkdag)
18.00 uur, Z@pp

Vanaf maandag 3 september start de NCRV met de dagelijkse Nederlandse dramaserie SpangaS op Z@pp. De serie, gemaakt door de makers van ZOOP, volgt de belevenissen van tien jongens en meiden op hun middelbare school, het Spangalis College, kortweg het Spanga.

Het Spanga is ongetwijfeld de leukste school van Nederland. Want naast de gewone lessen zijn er feesten, modeshows en sportdagen. De leerlingen organiseren acties voor een goed doel, of doen onderzoek om een website te maken. Ze lopen stage in een manege, helpen gehandicapten, of sluiten zich lekker op in het geheime hok bij de fietsenstalling.

De tien âspangasâ beleven allerlei herkenbare avonturen op school. De leerlingen hebben elk hun eigen verhaal. Verhalen die zich vooral op en rond de school en het schoolplein afspelen, maar soms ook thuis. Ze komen in aanraking met liefde, vriendschap, eenzaamheid, verdriet, school, leraren, ouders, scheiden, het erbij horen, pesten en toekomstdromen. Kortom, met het leven zelf.

De tien leerlingen zitten zowel in de onder- als de bovenbouw van het Spanga. De onderbouwers zijn:

De creatieve Fay, die haar eigenheid koestert (gespeeld door Titia Hoogendoorn).
De dromerige Luxor, met een licht ontvlambaar hart (gespeeld door Sebastian Wulff).
De Turkse Irmak, die soms worstelt met haar dubbele culturele identiteit (gespeeld door Fatma Genc).
De rebelse tweeling Tobias en Flip, die het niet makkelijk hebben met oudere zus Lana en hun vader, die tevens leraar/conrector is op het Spanga (gespeeld door respectievelijk Marius Gottlieb en Jasper Gottlieb).

De bovenbouwers zijn:

De temperamentvolle Surinaamse Avalanche, die graag de leiding neemt (gespeeld door Talisia Misiedjan).
Barry, die niet graag naar school gaat, behalve als de liefde hem drijft (gespeeld door Tim Murck).
Jolé, die vaak liever lui dan moe is, maar toch onvermoede kwaliteiten heeft (gespeeld door Gaby Blaaser). De overgevoelige Lana, die vaak worstelt met zichzelf (gespeeld door Roos Smit).
De Marokkaanse Nassim, die journalist wil worden (gespeeld door Chemseddine Amar).

SpangaS is meer dan alleen een dagelijkse tv-serie op Z@pp. De bijbehorende website wordt een crossmediale wereld voor kids vanaf 9 jaar. Ook zal de NCRV later in het jaar evenementen organiseren, zoals SpangaS-fandagen, en komen er boekjes van de serie.