Project De Maaswerken


3 september start gewijzigde omleidingroute rond tijdelijke brug

Maastricht, 3 augustus 2007. Vanaf 3 september is de omleidingroute voor het autoverkeer rond sluis Weurt aangepast. Het autoverkeer van en naar Beuningen wordt via de Hogelandseweg en Nieuwe Pieckelaan geleid. Het bestemmingsverkeer voor Weurt kan via de Metaalweg en Wethouder Broekmanstraat rijden. Voor de buslijnen 5 en 85 is de route aangepast en zijn de tijden veranderd. De kruising West-Kanaaldijk en Van Heemstraweg wordt verbouwd. Er wordt een rotonde aangelegd en de aansluiting gemaakt met de bruggen die straks 2,5 meter hoger liggen.

Gewijzigde verkeersomleidingen met drie weken bekort

Op de website van Rijkswaterstaat Maaswerken is eerder aangekondigd dat de gewijzigde omleidingen op 13 augustus zouden ingaan. Door de bouwvakantie zijn echter niet eerder dan 3 september de beschikbare materialen aanwezig om de verkeersmaatregelen in werking te stellen. De einddatum, 10 november 2007, blijft gehandhaafd. Daarmee zijn de gewijzigde verkeersomleidingen met drie weken bekort. Na 10 november worden de verkeersomleidingen teruggebracht zoals ze vanaf begin 2007 waren ingesteld.

Bestemmingsverkeer Weurt

De bussen rijden via de Wethouder Broekmanstraat, Postkantoorstraat naar de Van Heemstraweg. Ter hoogte van de Scharsestraat en Oude Koningstraat is de Van Heemstraweg voor autoverkeer afgesloten middels een slagboom. Bussen kunnen op dit gedeelte wel rijden en kunnen de slagboom via verkeerslichten regelen. Voor fietsers en voetgangers verandert er niets. Voor vrachtverkeer blijft de omleiding via de A73 en de Neerbossche brug gehandhaafd.

Verhogen bruggen over sluis Weurt

Rijkswaterstaat Maaswerken verhoogt de bruggen over de sluis Weurt met 2 ½ meter om zo hogere schepen een betere toegang te bieden tot het Maas-Waalkanaal. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via twee tijdelijke bruggen; één voor voetgangers en fietsers en één voor gemotoriseerd verkeer.