Technische Universiteit Delft

Opening collegejaar: Op zoek naar dé ingenieur van de toekomst door M&C

Neem een voorsprong op je bijdrage aan een duurzame toekomst. Kom naar de opening van het collegejaar op maandag 3 september!

03 september 2007 | 15:30 uur - 17:00 uur
plaats: Auditorium van het Aula Congrescentrum

Het is bijna zover... Ruim 2000 studenten beginnen hun nieuwe studie aan de TU Delft. Zij staan op het punt om opgeleid te worden tot ingenieur van de toekomst. Met volop uitdagingen die op hun pad zullen komen. Want ingenieurs van de toekomst worden ongetwijfeld geconfronteerd met het begrip `duurzaamheid' en met wereldwijde problemen als klimaatverandering en een explosief toenemende wereldbevolking. Ingenieurs van de toekomst zijn straks hard nodig om een bijdrage te leveren aan het oplossen van dit soort problemen.

De aftrap van het collegejaar staat daarom in het teken van een duurzame wereld en de rol die ingenieurs daarin kunt spelen. In een boeiende discussie gaan we op zoek naar dé ingenieur van de toekomst.
* Welke karaktertrekken heb je nodig om het hoofd te kunnen bieden aan al die toekomstige uitdagingen?

* Over welke specialistische kennis moet je beschikken om het straks te maken als ingenieur nieuwe-stijl?

* En, niet te vergeten: hoe word je aan de TU Delft op die toekomst voorbereid?

Programma

We nodigen je uit om op maandagmiddag 3 september tijdens de opening van het collegejaar mee op zoek te gaan naar een antwoord op al deze vragen.

Actrice en presentatrice Victoria Koblenko, zelf actief voor het Nationaal Comité Duurzame Ontwikkeling, leidt de middag in goede banen.

Reisschrijver en historicus Gerbert van der Aa schetst een deel van de wereld waar voor de ingenieur veel werk ligt: Afrika. Op wat voor ingenieur zitten landen als Nigeria te wachten?

Daarna ontwerp je zelf met hulp van een panel van deskundigen - van psycholoog tot imagodeskundige - de ingenieur van de duurzame toekomst. Aansluitend ben je van harte uitgenodigd voor een borrel om het collegejaar definitief in te luiden!

Laatst gewijzigd: 06 augustus 2007