Gemeente 's-Hertogenbosch

08-08-2007
Start werkzaamheden Markt en Pensmarkt schuift op Omdat tijdens de aanbestedingsprocedure voor het leveren van het nieuwe bestratingsmateriaal voor de Markt en Pensmarkt vertraging is opgetreden, schuift ook de start van de werkzaamheden door. De leverancier kan vanaf 1 oktober aanstaande zorgen voor voldoende materialen om aan de slag te gaan. Daarmee vervalt de startdatum van maandag 3 september. Het natuursteen dat wordt gebruikt voor de herinrichting is afkomstig uit China.

Daarnaast is er een kort geding tegen de aanbesteding van het werk zelf. Dit kort geding dient op vrijdag 17 augustus aanstaande. Na de uitspraak van de rechter, die ongeveer een week later wordt verwacht, wordt waarschijnlijk duidelijk aan wie de gemeente het werk kan gunnen en wat de startdatum voor de werkzaamheden wordt. De gemeente gaat vooralsnog uit van maandag 1 oktober.

Planning

Deze nieuwe startdatum heeft geen directe gevolgen voor de geplande oplevering van het werk. De oplevering eind november 2008 blijft overeind. Wel zal de planning iets in elkaar schuiven en komt er meer druk op de planning te staan omdat de "marge" eruit is.

De volgorde van de werkzaamheden blijft hetzelfde. Er wordt begonnen met de rand van het plein: beginpunt bij het Stadhuis, via hotel Central naar de Pensmarkt. Daarna krijgt het middengedeelte een nieuwe bestrating. En als laatste is de Pensmarkt aan de beurt. De winterstop van half november 2007 tot begin maart 2008 blijft gehandhaafd (vanwege sinterklaas- en kerstdrukte).

Eén nieuw plein

De nieuwe inrichting van de Markt en de Pensmarkt kenmerkt zich straks door één doorlopende verharding van grijze behakte granietkeien. Dit driehoekige pleinvak wordt omringd door licht verhoogde trottoirs van lichtgrijs gezaagd graniet die de drie hoofdstraten (Vughterstraat, Hinthamerstraat en Orthenstraat) met elkaar verbinden.