Gemeente Lingewaard


Proef met busverbinding tussen Bemmel en Elst vanaf 3 september 2007

De gemeente Lingewaard vindt dat er een goede busverbinding moet komen tussen Bemmel en Elst. Een directe verbinding met het NS-station Elst is altijd al een wens geweest. Daarom hebben de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe samen met busmaatschappij Connexxion en de Stadsregio Arnhem-Nijmegen besloten tot een proef busverbinding in de periode van 3 september tot en met 21 december 2007. De proef duurt vier maanden.

Tijdens deze periode rijdt er in de ochtend- en avondspits vanuit Bemmel een negenpersoonsbusje naar Elst met als eindbestemming NS-station. Met deze proef willen beide gemeentebesturen aantonen dat deze busverbinding zinvol is. De busverbinding gaat rijden als buslijn 35.

Buslijn 35 begint bij de bestaande opstapplaats nabij garage Bulters aan de Papenstraat in Bemmel en eindigt bij het NS-station te Elst. Deze rit kost drie strippen. In Bemmel rijdt de bus via halte Papenstraat nabij autobedrijf Bulters, nieuwe halte nabij kruising Dorpsstraat/Herckenrathweg en bestaande halte bij nieuwe rotonde Loostraat.

In Elst rijdt de bus via de Kattenleger, Industrieweg Oost en de Aamsestraat naar NS-station. Tijdens deze route stopt de bus ter hoogte van de zijstraten Bemmelseweg, Platinaweg, Nijverheidsweg en NS-Station.

Het gemeentebestuur van Lingewaard is blij met deze proef en roept inwoners op van deze lijn gebruik te gaan maken. Bij succes is een blijvende verbinding tussen Bemmel en Elst haalbaar.

Het onderstaande overzicht geeft de aankomst-en vertrektijden aan bij de diverse halteplaatsen.
(het is bij het vervoersbedrijf gebruikelijk dat in reisschemas alleen de belangrijkste halteplaatsen worden vermeld).

Overzicht aankomst- en vertrektijden