Ingezonden persbericht


15 augustus 2007

Persbericht

Oegandees kinderkoor te gast in de Achterhoek

Van 3 tot en met 16 september komt het Mwangaza kinderkoor uit Oeganda naar de Achterhoek voor een serie optredens. Dit kinderkoor bestaat uit 25 kinderen en 4 begeleiders en is twee weken te gast op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld in Zelhem. Van daaruit gaat het koor de hele Achterhoek door en worden er optredens gegeven in o.a. Doetinchem, Lichtenvoorde, Aalten en Gendringen.

De kinderen van het koor zijn voornamelijk weeskinderen die in Oeganda een plaats hebben gevonden binnen projecten van de stichting Uganda Child Care Foundation (UCCF). Deze stichting helpt in Oeganda bij het bouwen van scholen, weeshuizen en andere projecten waarmee de plaatselijke bevolking geleerd wordt om in de toekomst een goed bestaan op te bouwen.

Tijdens de optredens in de Achterhoek zal het koor aandacht vragen voor deze projecten en is de doelstelling zo veel mogelijk geld in te zamelen om een aantal nieuwe bouwprojecten op te starten in Oeganda. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Een groot aantal Achterhoekse bedrijven en instellingen heeft het al mogelijk gemaakt om de kosten van het verblijf van het kinderkoor in de Achterhoek zo laag mogelijk te houden. Daardoor is het mogelijk geworden om meer geld vrij te maken voor de projecten in Oeganda.

Een optreden van het Mwangaza kinderkoor staat garant voor een uitbundig avondje uit waarbij het moeilijk zal zijn om stil te blijven zitten. Het programma bestaat uit blackgospel muziek en de kinderen zingen in het Engels en het Oegandees. Naast een orkestband wordt gebruik gemaakt van authentieke slaginstrumenten.

Op de website www.oegandeeskinderkoor.nl is het complete tourschema te vinden en nog veel meer informatie over het kinderkoor en de stichting UCCF.

Op zondagmiddag 16 september zal een groot slotconcert worden gegeven in de Ichtushal op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld aan de Aaltenseweg in Zelhem. 's Avonds vertrekt het kinderkoor dan naar Dordrecht waar ook nog vier weken lang optredens verzorgd worden.

De organisatie van de Achterhoekse tournee is in handen van het Regioteam Achterhoek, een interkerkelijk platform waarbij ongeveer 20 kerken en christelijke gemeenten uit de regio zijn aangesloten. Deze kerken hebben de handen ineengeslagen en een groep vrijwilligers van het regioteam zorgt voor een goede gang van zaken tijdens de tournee.

Mensen die bij willen dragen aan het werk van de stichting UCCF kunnen een gift overmaken. Alle informatie hierover is ook te vinden op de website www.oegandeeskinderkoor.nl

Einde persbericht