Gemeente Beuningen


Start onderhoud Schoenaker (N847) en reconstructie kruising Schoenaker-Ficarystraat
De provincie Gelderland start op 3 september met de werkzaamheden aan de Schoenaker (N847) tussen Beuningen en Wijchen. De kruising van de Schoenaker met de Ficarystraat wordt aangepast. In het weekend van 22-23 september wordt de Schoenaker afgesloten en het verkeer omgeleid. De werkzaamheden duren tot 5 oktober.

Op 3 september start de provincie Gelderland met werkzaamheden aan de Schoenaker (N847) tussen Beuningen en Wijchen. Onderdeel hiervan is het aanpassen van de de kruising met de Ficarystraat. Deze wordt veiliger voor het overstekend (fiets-)verkeer door de aanleg van zogenaamde opvangfietspaden langs de Ficarystraat en middeneilanden in de Schoenaker. Daarnaast krijgt de kruising verlichting. De Schoenaker krijgt vanaf de A73 tot de brug over de Nieuwe Wetering twee nieuwe asfaltlagen. Ook de brug over de Nieuwe Wetering krijgt een opknapbeurt.

Verkeersmaatregelen
Om de overlast voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken, blijven de Schoenaker en de Ficarystraat grotendeels open voor alle verkeer. Het verkeer in alle richtingen wordt met tijdelijke verkeerslichten langs het werk geleid. Alleen in het weekend van 22 en 23 september zijn de Schoenaker en de Ficarystraat voor alle verkeer afgesloten. Dan worden de wegen van nieuw asfalt voorzien. De omleidingen worden met borden aangegeven. Bij slecht weer wordt het werk opgeschoven naar het weekend daarop (29 en 30 september).

Meer informatie
Op www.gelderland.nl/werkenaandeweg is informatie te vinden over de actuele stand van zaken.