RTL Group

Prestigieuze 'European Poker Tour' in maar liefst dertig uitzendingen bij RTL 7

Prijzengeld loopt in de miljoenen

Pokeren is nog maar kort populair in Nederland en toch hebben meer dan een miljoen mensen ooit poker gespeeld In navolging op de uitzendingen van vorig jaar volgt RTL 7 nauwlettend deze snelgroeiende sport en brengt vanaf maandag 3 september de European Poker Tour uitvoerig in beeld. Maar liefst dertig uur televisie is gereserveerd voor het tournament dat wordt afgetrapt in het Spaanse Barcelona. De kijker is getuigen van de prestaties van de crème de la crème uit de pokerscene. Na Barcelona reizen de spelers door naar onder meer Londen, Baden (Oostenrijk), Dublin en Dortmund. De Grand Final is in Monte Carlo.

Het prijzengeld is duizelingwekkend hoog, met als gevolg dat de gehele wereldtop aanwezig is. Alle Amerikaanse professionals en de voormalig wereldkampioenen lopen de tour af. De hoofdprijzen variëren, maar bij de meeste events liggen de bedragen tussen één en anderhalf miljoen Euro. In Monaco kan de winnaar maar liefst drie miljoen Euro opstrijken. De European Poker Tour is het grootste en meest aansprekende pokertoernooi ter wereld. Het evenement wordt in diverse landen uitgezonden.

De Nederlandse inbreng op dit internationale podium is niet gering: zon dertig Nederlanders, waaronder amateurs, gekwalificeerden en pros, schuiven aan. RTL 7 volgt de prestaties van de internationale toppers van nationale bodem, onder wie Marcel Luske, Noah Boeken, Eric van der Burg, Jorrit van Hoof, Marc Naalden en Thierry van de Berg. De presentatie is in handen van Steffi de Pous. Arthur van de Meeren en Marc de Hond verzorgen het commentaar.

Uitzending: RTL 7, op werkdagen, vanaf maandag 3 september, tussen 23.30 en 0.30 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, In- & Externe Communicatie RTL Nederland, via tel: 035
- 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.