Gemeente Bergeijk

Vezoeken hogere waarden 7-9-2007

Vezoeken hogere waarden

in kader Wet Geluidhinder voor nieuwe woonbestemmingen in

vast te stellen bestemmingsplannen Terlo en Triloo

Vanaf 3 september 2007 liggen gedurende zes weken voor iedereen ter inzage de verzoeken en ontwerp-beschikkingen voor hogere waarden van de geluidsbelasting voor nieuwe woonbestemmingen in de vast te stellen bestemmingsplannen voor de Wvg-gebieden Terlo en Triloo .

De vast te stellen bestemmingsplannen Terlo en Triloo betreffen herzieningen van bestemmingsplannen van de kern Bergeijk voor een groot deel van de gronden waarop bij raadsbesluit van 26 mei 2005 de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) van toepassing is verklaard. De ligging van de plangebieden is als volgt te omschrijven:

Terlo gelegen tussen Weebosserweg, Breerijt, Loo en Kerkepad;

Triloo gelegen tussen Loo, Vonderpad en Van den Tillaartstraat;

De vast te stellen bestemmingsplannen Trilooen Terlo voorzien samen met het bestemmingsplan Hooge Berkt, fase 1 in ontwikkelingen voor woningbouw in drie Wvg-gebieden. Deze gebieden bieden ruimte voor voldoende woningaantallen waarmee enerzijds voor een deel de achterstand in woningbouwcontingenten wordt ingelopen en anderzijds wordt voorzien in feitelijke behoefte aan woningen bij de diverse doelgroepen in Bergeijk.

De voorkeursgrenswaarde van de geluidsbelasting op de gevels van diverse nieuwe woningen in Terlo en Triloo zal worden overschreden, doordat de woningen gelegen zijn binnen de geluidszones van wegen. Daarvoor is het noodzakelijk een hogere waarde voor geluidsbelasting voor de woningen vast te stellen. De bevoegdheid daartoe lag voorheen bij Gedeputeerde Staten maar is overgegaan naar burgemeester en wethouders.

De ontwerp-beschikingen waarin de hogere waarden worden vastgesteld gaan nader in op de reden en procedures e.d..

De verzoeken en ontwerp-beschikkingen, liggen ter inzage op de afdeling Leefomgeving en Wonen in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk tijdens openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur, op dinsdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur en daarbuiten na telefonische afspraak (tel. 0497 551301).

Iedereen kan vanaf 3 september 2007 gedurende zes weken schriftelijk zijn/haar zienswijze over de ontwerp-verzoeken voor de hogere waarden indienen bij burgemeester en wethouders van Bergeijk, Postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk.

Deze publicatie stond 1 september in het Eindhovens dagblad en is ter informatie