Gemeente Rotterdam

Maandag 3 september start minister Ab Klink (VWS) samen met wethouder Leonard Geluk het Rotterdamse basisschooljaar op de A.S. Talmaschool. Dit is één van de tien basisscholen waar de kinderen vanaf dit schooljaar zes uur per week langer naar school gaan. In 2010 doen in totaal 45 Rotterdamse basisscholen mee aan de verlengde schoolweek. Ook start de Talmaschool met Lekker Fit!

De feestelijke start wordt samen met de 210 leerlingen gegeven die op dat moment een warming up doen. Daarna krijgen minister Klink en wethouder Geluk een rondleiding door de school. Ze bezoeken een voorlichtingsbijeenkomst aan ouders over voeding en doen mee aan een sportles voor leerlingen. Tot slot spreken ze met gymleraren, diëtisten en schooldirecteuren over voeding en beweging.

Langer naar school
De verlenging van de schoolweek komt voort uit het actieplan Maatwerk op school; meer leertijd voor kinderen!. Met het actieplan willen gemeente en schoolbesturen Rotterdamse leerlingen meer kansen geven zich te ontplooien, onder andere door meer culturele, recreatieve en sportieve activiteiten.

Lekker Fit!
Voeding en Beweging is in Rotterdam speerpunt van het Integraal Jeugdbeleid. De gemeente Rotterdam werkt samen met schoolbesturen aan Lekker Fit! Dit programma voor het basisonderwijs heeft als basis het stimuleren van gezonde voeding en beweging. In 2005 startte het project op 30 scholen, vanaf dit schooljaar loopt het project op 61 basisscholen. Ieder jaar komen daar vijftien basisscholen bij, zodat in 2009 negentig scholen in Rotterdam meedoen aan Lekker Fit!

Bron: Jeugd, Onderwijs en Samenleving, 31-08-2007