Gemeente Drechterland

27-8-2007

informatieavond dijkversterking

Maandag 3 september 2007 houdt het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) een informatieavond over de dijkversterkingswerken Enkhuizen-Hoorn voor het tracé tussen gemaal De Drieban in Venhuizen en Hoorn. U bent hierbij van harte welkom.

Planning en route
De werkzaamheden, transportroutes en planning zullen hier zoveel mogelijk tot in detail worden toegelicht. U kunt kennis maken met de aannemer en de andere mensen die dit werk gaan uitvoeren. Uiteraard is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Doel
Doel van de avond is ook om na te gaan of de werkwijze van HHNK goed is. Vaak blijkt dat mensen die direct in het gebied wonen nuttige tips kunnen geven om het werk prettiger en efficiënter uit te voeren. De avond vindt plaats in de raadzaal van het voormalige gemeentehuis van Venhuizen, Westeinde 5, 1616 CZ Venhuizen. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom.

Versterking tussen Venhuizen en Hoorn
De dijk wordt tussen Venhuizen en Hoorn op verschillende manieren versterkt. Op sommige plaatsen gaat de dijk omhoog en daarbij aan de voet naar buiten of naar binnen, op andere plekken komt een buitendijks voorland aan om de golven te breken. Elders komt een steunberm voor meer sterkte. Bij ruimtegebrek, zoals bij woningen nabij de Nek in Schellinkhout, zullen stalen damwanden een stevige verankering van het nieuwe dijklichaam geven.

In het versterkingsplan is veel aandacht besteed aan het behouden van het karakteristieke dijkprofiel, lokaal herzetten van dijkbekleding bestaande uit Noordse stenen, het herstellen van de monumentale kleiputten en waardevolle begroeiing.

Transport van grond
Voor dit tracé is veel grond nodig. Vandaar dat de afgelopen maanden veel energie is gestoken in het organiseren van routes die overlast en schade voorkomen. Er zal geen grondtransport plaatsvinden door de kernen Oosterleek, Schellinkhout en Wijdenes.

In overleg met de gemeenten en wegbeheerders beperken we de overlast via omleidingsroutes en transportroutes voor bouwverkeer. Buiten werktijd houden we de weg zoveel mogelijk vrij en schoon. Woningen en percelen blijven bereikbaar, al kan dat soms best lastig zijn voor betrokkenen. HHNK zoekt graag samen met u naar een aanvaardbare oplossing.

Nadere informatie?


* Bezoek de openbare informatieavond voor bewoners en betrokkenen vanaf de Drieban tot en met Hoorn in het voormalige gemeentehuis Venhuizen, Westeinde 5, 1616 CZ Venhuizen.


* Voor vragen kunt u altijd terecht bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, telefoonnummer (0299) â 663 000 of per E-mail info@hhnk.nl.


* Website hoogheemraadschap: www.HHNK.nl of www.hhnk.nl/dijkversterking.

---