Amsterdam Airport Schiphol

524518.jpg

Published: 08:29 29.08.2007 GMT+2 /Source: Amsterdam Airport Schiphol /AEX: SCHIPAIRP /ISIN:

Groot onderhoud aan de Kaagbaan

Schiphol, 29 augustus 2007

Vanaf maandag 3 september is de Kaagbaan buiten gebruik in verband met groot onderhoud. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met dinsdag 18 september.

Tijdens het onderhoud aan de Kaagbaan wordt het vliegverkeer verdeeld over de andere banen. De Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan worden voornamelijk ingezet voor startend verkeer naar het zuiden.

In de nacht wordt in plaats van de Kaagbaan de Zwanenburgbaan ingezet in combinatie met de Polderbaan.

Groot onderhoud
De start- en landingsbanen van Schiphol worden intensief gebruikt. Door het veelvuldig starten en landen van vliegtuigen treedt slijtage en verontreiniging op aan het baanoppervlak. Om het vliegverkeer veilig te kunnen laten plaatsvinden en de baan in goede staat te houden heeft iedere start- en landingsbaan na een aantal jaren groot onderhoud nodig waarbij de baan voor langere tijd buiten gebruik moet worden genomen.

080-2007/ms

Met 46,1 miljoen passagiers en ruim 1,5 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2006 de vierde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 270 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven waren eind oktober 2006, ruim 61.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie http://www.schiphol.nl




Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl