Ingezonden persbericht


(pic) NIEUWS
Computerweg 10-12
NL-3542 DR Utrecht

PERSBERICHT

Utrecht, woensdag 30 augustus 2007

Tech Data breidt ergonomisch assortiment uit met BakkerElkhuizen producten

Per 3 september 2007 zal Tech Data de ergonomische producten van BakkerElkhuizen in haar assortiment gaan voeren.

Functionaliteit, ergonomie en design zijn in de producten van BakkerElkhuizen tot in de perfectie gecombineerd. De producten stellen bedrijven in staat de inrichting van desktop- en laptopwerkplekken in hoge mate te standaardiseren, zonder concessies te doen aan de eisen en wensen van de gebruikers en de uitstraling van de werkomgeving.

De wereldwijd gepatenteerde laptophouders van BakkerElkhuizen zijn meerdere malen onderscheiden, onder andere met de FIRA Ergonomics Excellence Awards. In combinatie met een extern toetsenbord en een externe muis ontstaat een ergonomische computerwerkplek. Hiermee wordt voldaan aan de eisen van de Arbo-wet en vervalt de wettelijke beperking van 2 uur laptopgebruik per dag die geldt voor normaal laptopgebruik.

Martin Hooijmans, algemeen directeur van BakkerElkhuizen, is enthousiast over de samenwerking: "Dankzij onze samenwerking met Tech Data bereiken wij de resellers, die de geautomatiseerde werkplekken van haar klanten verzorgen. De morele en wettelijke verantwoordelijkheid van de werkgevers op ergonomisch gebied neemt toe. Daarom is het voor de resellers van Tech Data een gezonde ontwikkeling om onze ergonomische oplossingen bij hun product- en dienstverlening naar haar klanten toe mee te kunnen nemen".

"Deze uitbreiding op ons productgamma binnen de Business Unit Components, Supplies, Datamedia & Home Networking ligt in lijn met de verdere specialisatie van de reeds bestaande ergonomische producten. Wij verwachten een grote vraag naar ergonomische producten vanwezege de verschuiving van desktop PC naar notebook bij consument en in het zakelijke segment", aldus Rob Thijssen, Business Unit Manager - Components, Supplies, Datamedia & Home Networking van Tech Data Nederland.

Over BakkerElkhuizen
BakkerElkhuizen ontwikkelt hoogwaardige producten voor gezond en efficiënt computergebruik. Functionaliteit, ergonomie en design zijn in de producten van BakkerElkhuizen tot in de perfectie gecombineerd. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.bakkerelkhuizen.nl. Over Tech Data
Tech Data Nederland bv is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq GS: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (109e plaats) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologieresellers in meer dan 100 landen. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2007, voor 21,4 miljard USD aan verkopen gerealiseerd. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.techdata.nl.