Gemeente Barneveld


Eerste fase Centrumplan Voorthuizen van start

Afbeelding bij bericht

Op maandag 3 september 2007 start Aannemersbedrijf Ravenhorst Renswoude B.V. met de eerste fase van het Centrumplan Voorthuizen. De werkzaamheden hebben voornamelijk betrekking op het Bunckman- en Smidsplein en een klein gedeelte van de Hoofdstraat. De eerste fase moet zijn afgerond vóór de kerstperiode van 2007.

Zoals bekend wordt het centrum van het dorp Voorthuizen de komende twee jaar opgeknapt. Dat gebeurt in drie fasen. De eerste fase start aanstaande maandag en heeft betrekking op het Bunckmanplein en het Smidsplein en een klein gedeelte van de Hoofdstraat. De inrichting van de pleinen wordt aangepast en er komt een nieuwe opstelling voor de markt. Nadat de werkzaamheden in deze eerste fase zijn afgerond, is er ook meer parkeerruimte.

In de tweede fase (uit te voeren in de eerste helft 2008) wordt de kruising Hoofdstraat / Baron van Nagellstraat / Rembrandtstraat opgepakt. In plaats van de kruising wordt een rotonde aangelegd om het verkeer beter te kunnen laten doorstromen. In de derde en laatste fase (najaar van 2008) gaat de Hoofdstraat letterlijk en figuurlijk 'op de schop'. De inrichting van de weg, de fietspaden en trottoirs wordt aanmerkelijk verbeterd, waardoor alle weggebruikers veilig van de Hoofdstraat gebruik kunnen maken.

Communicatie
De gemeente Barneveld heeft over de eerste fase een nieuwsbrief gemaakt. In de nieuwsbrief wordt ingegaan op de verschillende werkzaamheden in de komende maanden. De nieuwsbrief is ook te downloaden via de internetsite: www.barneveld.nl / Projecten / Projecten Voorthuizen / Centrumplan Voorthuizen. De gemeente Barneveld organiseert tijdens de werkzaamheden iedere dinsdag en donderdag een inloopspreekuur in de aannemerskeet op het Smidsplein. Contactpersoon H. van Asselt van de gemeente Barneveld is dan aanwezig om eventuele vragen over de werkzaamheden te beantwoorden.

Barneveld, 30 augustus 2007
Persbericht 07096
Mutatiedatum 30/08/2007