KPN NV

Den Haag, 03-09-2007

KPN start nieuw aandeleninkoopprogramma ter waarde van EUR 500 miljoen

KPN begint vandaag met de inkoop van nog eens EUR 500 miljoen aan eigen aandelen, na de versnelde afronding vorige week van het aandeleninkoopprogramma dat op 6 februari 2007 van start ging. Met dat programma werd al EUR 1,0 miljard teruggekocht, dus voor 2007 als geheel komt de totale inkoop van eigen aandelen op EUR 1,5 miljard te staan. Sinds februari 2007 zijn er in totaal 85 miljoen aandelen KPN ingekocht tegen een gemiddelde prijs van EUR 11.76 per aandeel. Het gaat om 4,4% van het totale aantal uitstaande aandelen waarvan definitieve intrekking plaatsvindt in het vierde kwartaal van 2007.

KPN verwacht in de resterende maanden van 2007 geen overnamekansen die tot een significant hogere aandeelhouderswaarde kunnen leiden. Daarom neemt het concern de huidige lage koers van het aandeel KPN te baat om meer eigen aandelen in te kopen. Met de voortgaande inkoop van eigen aandelen maakt KPN haar belofte waar om aandeelhouders een aantrekkelijk rendement te bieden binnen de grenzen van het zelf opgelegde financiële kader, met een verhouding van netto vreemd vermogen/EBITDA van 2,0 tot 2,5x. In overeenstemming met het behoedzame financieringsbeleid heeft KPN met drie banken bilaterale backstop-overeenkomsten getekend voor een totaalbedrag van EUR 1,25 miljard.

Ad Scheepbouwer, bestuursvoorzitter van KPN: "Ik ben blij met de flexibiliteit van ons financiële kader, waardoor we bij de huidige lage koers extra eigen aandelen kunnen inkopen naast de versterking van ons bedrijf via het voorgenomen bod op Getronics. Wat wij steeds voor ogen hebben is het creëren van aandeelhouderswaarde. Of dat nu is door verstandige overnames die waarde creëren of door het uitkeren van kasmiddelen aan onze aandeelhouders."

Gedurende de periode van 27 tot 30 augustus 2007 heeft KPN 5.771.459 gewone KPN aandelen teruggekocht tegen een gemiddelde prijs van EUR 11,58 en daarmee het inkoopprogramma van EUR 1 miljard afgesloten.

Evenals bij eerdere aandeleninkoopprogramma's heeft KPN een gevolmachtigde opdracht gegeven om namens KPN aandelen te kopen op de vrije markt, waardoor tevens de inkoop van aandelen tijdens gesloten periodes mogelijk is. Het programma zal worden uitgevoerd in overeenstemming met het mandaat verleend door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van KPN op 17 april 2007, en zal eindigen op 31 december 2007. Gedurende het inkoopprogramma zal KPN wekelijks een persbericht publiceren over de voortgang ervan. Alle ingekochte aandelen worden uiteindelijk ingetrokken.