Politie Friesland

Politieberichten van maandag 2 september

Fryslân, 03-09-2007 o Politieberichten van maandag 2 september 11.00 t/m maandag 3 september 07.00 uur.

Nijberkoop: twee automobilisten gewond na aanrijding
De politie heeft zaterdagmiddag op de Bovenweg een aanrijding afgehandeld, waarbij twee automobilisten gewond raakten. Een 56-jarige automobilist uit Barneveld verleende vermoedelijk geen voorrang aan een 21-jarige automobilist uit Urk en een aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders konden ter plaatse door het ambulancepersoneel worden behandeld.

Scharsterbrug: auto in brand op A6
De politie heeft zondagmorgen op de A6 nabij Scharsterbrug de brandweer geassisteerd bij een autobrand. Door nog onbekende oorzaak was er brand ontstaan in de auto van een 37-jarige inwoner van Ten Boer. De brandweer heeft het vuur geblust, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Door de rook ontstond er veel hinder voor het verkeer.

Ureterp: motorrijder gewond na aanrijding
De politie heeft zondagmiddag op De Mersken een aanrijding afgehandeld, waarbij een 67-jarige motorrijder uit Drachtstercompagnie gewond raakte. Een 39-jarige automobilist uit Wijnjewoude verleende motorrijder geen voorrang en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer werd letsel aan zijn been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Heerenveen: meisje gewond na val met fiets
De politie heeft zondagmiddag het ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeval op de Stadionweg, waarbij een 13-jarige meisje uit Heerenveen gewond raakte. Het meisje was tijdens het crossen op het fietscrossbaan gevallen. Het slachtoffer werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Munnekezijl: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft zondagmiddag op de Westerwaarddijk het rijbewijs van een 43-jarige automobilist uit Dongeradeel ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. Tevens bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. De verdachte passeerde op de Kwelderweg nabij Kollumerpomp een lasercontrole met 137 kilometer per uur, terwijl op deze weg 80 kilometer per uur is toegestaan. Na een achtervolging kon de bestuurder in Munnekezijl aan de kant worden gezet. Omdat er een vermoeden bestond dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de bestuurder 556 ug/l, goed voor een rijverbod zes uren en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd, voor zowel de forse snelheidsovertreding als het rijden onder invloed.

Sneek: inbraak in school
De politie onderzoekt een inbraak in een school aan de Van Schouwenburgstraat. Tussen vrijdagmiddag en zondagavond kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit een kantoor werd computer weggenomen. Namens de school moet nog aangifte worden gedaan.

Ryptsjerk: inbraak in restaurant
De politie onderzoekt een inbraak in een restaurant aan de Rijksstraatweg. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een deur. In het pand werden twee gokkasten opengebroken, waaruit een geldbedrag werd weggenomen. Ook werd er een geldbedrag uit een kassa gehaald. Namens het restaurant deed een 21-jarige inwoner van Emmen aangifte.

Vlieland: zeiljacht in brand in jachthaven
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag de brandweer, de ambulance en de KNRM geassisteerd bij een brand op een zeiljacht in de jachthaven aan de Havenweg. Door nog onbekende oorzaak was er brand in het jacht ontstaan. De Noorse schipper (leeftijd onbekend) raakte hierbij licht gewond en moest door de huisarts op het eiland worden behandeld. In verband met explosiegevaar moesten vier andere zeiljachten naar een andere steiger worden gesleept. De brandweer heeft het vuur geblust, maar kon niet voorkomen dat het jacht volledig uitbrandde.

Balk: inbraak in restaurant
De politie onderzoekt een inbraak in een restaurant aan de Gaaikemastraat. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een raam. In het pand werd een gokkast opengebroken, waaruit een geldbedrag werd weggenomen. Namens het restaurant deed een 52-jarige inwoner van Balk aangifte.