Ingezonden persbericht


Persbericht

Mendix en HintTech gaan samen Amerikaanse markt op

Delft, 3 september 2007 ICT-dienstverlener HintTech en softwareleverancier Mendix hebben deze maand een partnerovereenkomst gesloten. Met deze overeenkomst verenigen zij het model driven ontwikkelen, het implementeren en het projectmanagement rondom business process management (BPM) software. De overeenkomst geldt zowel voor Nederland als voor de Verenigde Staten.

Beide bedrijven vinden hun oorsprong aan de TU in Delft. De directeuren van de twee bedrijven leerden elkaar kennen via het Deloitte Technology Fast 50 netwerk en besloten tot samenwerking over te gaan toen bleek dat de producten en vooral ook de visie op de nieuwe generatie software, op elkaar aansloten. Waar Mendix het platform levert om snel bedrijfs- en ketenprocessen te automatiseren, verzorgt HintTech de implementatie en het beheer ervan.

HintTech is sinds een jaar vanuit San Francisco in de Verenigde Staten actief. Nu Mendix ook de stap naar de andere kant van de oceaan heeft genomen, gaan de partijen ook daar samenwerken. In de VS richten we ons op de top 2.000 bedrijven , vertelt Derek Roos, CEO van Mendix. De consultants van HintTech zijn gecertificeerd voor de Mendix software. We zijn nu de eerste projecten aan het opstarten. Over de samenwerking zegt hij: HintTech heeft een breed portfolio aan expertise in softwareontwikkeling en projectmanagement. Het is een middelgroot bedrijf, waardoor het de slagkracht heeft die grote bedrijven vaak ontberen. Aan de andere kant heeft HintTech wel genoeg capaciteit voor grote projecten. Daarnaast delen we dezelfde visie over de toekomst van technologie.

Softwareontwikkeling moet sneller en goedkoper kunnen en veel flexibeler worden. ICT is faciliterend aan de bedrijfsprocessen, niet andersom , vindt Egbert Hendriks, CEO van HintTech. Met de model driven architecture van Mendix kunnen we veel flexibeler en sneller op veranderende situaties bij klanten reageren. Dat is een enorme toegevoegde waarde. Daarnaast is de samenwerking met Derek Roos erg plezierig en hebben we dezelfde achtergrond en ambitie.

Over Mendix

Mendix ontwikkelt softwareproducten waarmee bedrijven hun bedrijfsprocessen eenvoudig kunnen aanpassen aan veranderende eisen. De basis voor de Mendix producten is het Mendix Business Process Platform dat businessanalisten in staat stelt zelf visueel processen en applicaties te modelleren én eenvoudig te integreren met bestaande systemen. Het Mendix platform is volledig geïntegreerd, open, flexibel en XML-gebaseerd. Gerenommeerde bedrijven zoals Sandd, Agis Zorgverzekeringen, Sanoma en NRp Dagbladen gebruiken Mendix producten. Mendix heeft kantoren in Rotterdam en Boston en is sinds de oprichting in 2005 gegroeid naar 30 medewerkers. Kijk voor meer informatie op www.mendix.com

Over HintTech

HintTech is specialist op het gebied van softwareontwikkeling (.Net", Java" platform, Tridion), content management, projectmanagement en informatiebeveiliging. Het bedrijf is opgericht in 1997 en werkt met innovatieve en bewezen technologieën en methodieken. Hiermee realiseert HintTech kwalitatieve maatwerkoplossingen voor haar klanten. Voor Tridion, Microsoft, Sun J2EE" en IBM WebSphere is HintTech zowel adviserend alsook uitvoerend partner. HintTech heeft kantoren in Delft en San Fransisco en kan onder andere Shell, Nuon, ICTU en KLM tot haar klanten rekenen. Kijk voor meer informatie op www.hinttech.nl.

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Maartje van Oeveren

020 421 0565
Maartje@l-dj.nl

HintTech
Steven Nyland
015 268 25 73
Steven.nyland@hinttech.com

Mendix

Derek Roos

010 276 04 34

Derek.Roos@mendix.com