Ingezonden persbericht


ALTANA Pharma bv verandert bedrijfsnaam in Nycomed bv

Nycomed zet weer een stap in de integratie van ALTANA Pharma door de bedrijfsnaam van de entiteiten die wettelijk nog de naam ALTANA Pharma hadden, in Nycomed te veranderen.

In Nederland zal ALTANA Pharma bv daarom met ingang van 1 september 2007 haar bedrijfsnaam veranderen in Nycomed bv. Hiermee brengt Nycomed de wettelijke naam van haar onderneming in Nederland in overeenstemming met het merk Nycomed, dat met de lancering van het nieuwe Nycomed in januari 2007 reeds bij alle ondernemingen wereldwijd is geïntroduceerd.

Over Nycomed

Nycomed bv is een dochteronderneming die volledig eigendom is van Nycomed, een internationale farmaceutische groep die producten levert welke gebruikt worden in ziekenhuizen, door specialisten en huisartsen, alsmede receptvrije geneesmiddelen in geselecteerde markten.

Nycomed houdt zich bezig met alle aspecten van het product, van research en ontwikkeling tot productie, marketing en klantrelaties. Nieuwe producten zijn afkomstig uit eigen research en dat van externe partners. Daarom werkt het bedrijf nauw samen met innovatieve, op research gebaseerde bedrijven, altijd op zoek naar producten die echt iets aan patiënten te bieden hebben.

Het bedrijf is actief binnen een range van therapeutische terreinen, waaronder ademhaling, cardiologie, gastro-enterologie, osteoporose, pijn en tissuemanagement. Opererend door heel Europa en in snelgroeiende markten als Latijns-Amerika, Rusland/GOS en de regio Azië-Pacific is Nycomed in ongeveer 50 markten wereldwijd aanwezig.

De Nycomed groep heeft een geschatte jaarlijkse omzet van ongeveer E 3,4 miljard en een EBITDA van E 0,9 miljard (resultaten van 2006).

Bezoek voor meer informatie www.nycomed.com.

Voor meer informatie

Nycomed bv

Mike Egli

Telefoon: (023) 566 8700
Fax: (023) 566 8800


---- --