Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 03-09-2007

Straatroof

UTRECHT Zondagmiddag vond in de lift van een hotel een beroving plaats van een Amerikaanse toerist.

Een 80-jarige toerist uit Amerika stond omstreeks 15.10 uur in de lift van een hotel aan het Jaarbeursplein. In de lift stond nog een persoon. Plotseling greep de man de bril van de toerist en vroeg in ruil om zijn digitale camera. Het 80-jarige slachtoffer gaf zijn camera niet af. De verdachte bleef aandringen en vroeg om geld. Op het moment dat het slachtoffer zijn portemonnee pakte en de man 20,- wilde geven, werd zijn portemonnee uit zijn handen getrokken en verdween de verdachte.

Via de beveiligingscameras is beeldmateriaal van de verdachte opgenomen. Binnenkort zal bekeken worden of de beelden in het regionaal opsporingsprogramma Bureau Hengeveld getoond kunnen worden.

Aanrijding

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Rio Brancodredef een aanrijding plaats waarbij een jongetje op zijn fiets werd aangereden.

Een 11-jarig jongetje reed omstreeks 13.45 uur met zijn fiets over de Klopdijk. Ter hoogte van de kruising met de Rio Brancodreef wilde hij oversteken en kwam hierbij in botsing met een 73-jarige automobiliste uit Utrecht. Het slachtoffertje kwam met zijn fiets op de motorkap terecht en viel op het wegdek. De jongen werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De automobiliste bleef ongedeerd.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie zondagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.10 en 16.40 uur werden 1347 voertuigen gecontroleerd. Voor 181 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van

50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u.