Ingezonden persbericht


T-Systems tekent contract met zusterbedrijf T-Mobile

Vianen, 3 september 2007 - T-Mobile en T-Systems hebben een internationale serviceovereenkomst getekend betreffende het uitbesteden van operationele IT-diensten. Per 1 september 2007 wordt de serviceverlening op het gebied van IT Operations uitgevoerd door T-Systems. De betrokken medewerkers in Nederland komen per die datum in dienst bij T-Systems. Het betreft een overeenkomst tot eind 2013.

De contractondertekening tussen beide zusterbedrijven is in lijn met de IT-strategie van Deutsche Telekom, die als doel heeft de IT-infrastructuur en -operatie binnen Deutsche Telekom volledig te harmoniseren.

Door alle IT-processen te outsourcen naar T-Systems, wil T-Mobile de IT-kosten terugbrengen en zich concentreren op zijn kerncompetenties. T-Mobile heeft het volledige factureringsproces al uitbesteed aan T-Systems. Het proces van het printen tot aan het in enveloppen stoppen en distribueren van facturen wordt door T-Systems uitgevoerd. Vanaf 1 september wordt de ICT-leverancier tevens verantwoordelijk voor alle operationele IT-processen en het harmoniseren van de IT- en serviceomgeving bij T-Mobile. T-Systems zorgt voor krachtige netwerkinfrastructuren, operationele centra, hardwareparken en databases, inclusief bedrijfstoepassingen. Daarnaast zal T-Systems alle pc-werkstations en bijbehorende IT-dienstprocessen beheren. T-Mobile blijft verantwoordelijk voor het functionele beheer van alle IT-applicaties, omdat deze direct de bedrijfsprocessen, de producten en hun ontwikkeling beïnvloeden.

Voor T-Systems betekent deze contractondertekening ook dat het bedrijf er een nieuwe vestiging bij krijgt. Naast de vestigingen in Vianen, Heerlen en Lelystad zullen ruim 60 medewerkers vanaf 1 september werkzaam zijn op het hoofdkantoor van T-Mobile in Den Haag.

###

Over T-Mobile
Met een jaaromzet van 1,138 miljard euro in 2006 en 2,638 miljoen actieve klanten in Nederland (30 juni 2007) bekleedt T-Mobile een stevige nummer 3 positie op de Nederlandse markt. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile beschikt in Nederland over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een uitgebreid netwerk van HotSpots, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding.

T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld. Als één van Deutsche Telekom's drie strategische bedrijfsonderdelen, concentreert T-Mobile zich op de meest dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. De dochterondernemingen van Deutsche Telekom leveren aan het eind van juni 2007 mobiele diensten aan bijna 112 miljoen klanten. Zij doen dit via een gemeenschappelijk platform gebaseerd op GSM, 's werelds meest succesvolle digitale draadloze standaard. T-Mobile is de enige mobiele communicatie aanbieder ter wereld met naadloze transatlantische dienstverlening.

T-Mobile maakt ook deel uit van FreeMove, een alliantie van de vier leidende Europese mobiele operators - Orange, TIM (Telecom Italia Mobile), T-Mobile and TeliaSonera. Hiermee ondersteunt FreeMove haar klanten in hun communicatiebehoeften, wanneer zij op reis zijn in het buitenland, op een manier zoals zij thuis gewend zijn.

Over T-Systems
T-Systems biedt hoogwaardige services waarbij het bedrijf informatie- en communicatietechnologie (ICT) combineert. De brede expertise van het bedrijf op beide terreinen maakt de zakelijke divisie van Deutsche Telekom tot een voorkeurspartner van multinationals, kleine en middelgrote bedrijven en overheden. Meer dan 160.000 klanten in alle marktsegmenten wereldwijd profiteren van de expertise van T-Systems in het bieden van geïntegreerde ICT-oplossingen vanuit een centraal punt. T-Systems is het enige bedrijf dat een eigen compleet ICT-portfolio levert en informatie- en communicatietechnologie combineert tot nieuwe oplossingen. In 2006 was het bedrijf in meer dan 20 landen actief, telde het 56.000 medewerkers en bedroeg de omzet 12,6 miljard euro.

Contact:
T-Systems Nederland b.v.
Marketing & Communications
Mirjam Wamsteeker
Telefoon: 0347 327 161
E-mail: mirjam.wamsteeker@t-systems.nl