KNHS


Hippiade Voltige spannende strijd!
3 september 2007

In een mooi aangekleedde Prins Willem Alexander-hal, van het KNHS-centrum in Ermelo, met een perfecte sfeer en dol-enthousiaste supporters zijn afgelopen zaterdag 1 september de voltige kampioenschappen gevoltigeerd.

Van het begin af aan was er al sprake van een sportieve strijd bij de voltigeurs. In de ochtend werden door zowel de solo's als de teams de verplichte oefeningen getoond. Hierbij was al snel duidelijk te zien dat iedereen zijn uiterste best deed om een greep te doen naar de kampioenstitel. Kleine verschillen en verassende tussenstanden na de verplichte oefeningen, beloofde alleen nog meer strijd bij de küren die 's middags op het programma stonden.

In de pauze werd er een interessante en vooral leerzame clinic gegeven door Elke Schelp-Lensing. Elke liet zien hoe belangrijk een goede communicatie is tussen de longeur, het paard en de de voltigeur. Er moet sprake zijn van een team, want alleen dan kan het paard fijn galoperen aan de longe en de voltigeur zijn oefeningen optimaal uitvoeren. Op die manier kan de 3-eenheid van paard, longeur en voltigeur een mooie prestatie neerzetten op een wedstrijd!

's Middags stonden de küren op het programma. Alleereerst mochten de solo voltiguers in de klasse A klasse B en Junioren hun kür laten zien. Uiteindelijk wist Carola Sneekes (foto 1) in de klasse A de kampioenstitel te pakken, Nicole Zomer behaalde een 1e plaats in de klasse B en Simone Zomer ging als Solo Kampioen Junioren naar huis.

Daarna werd het wedrom spannend bij de teams. De voltigeurs gingen tot het uiterste om een perfecte kür te laten zien. Spetterende muziek, mooie oefeningen en sterke concurrentie zorgend voor een spannende strijd aan het einde van de middag. Bij de teams klasse Junioren behaalde Voltige Vereniging De Nieuwe Heuvel (foto 2) een eerste plaats. St Hubertus 2 is kampioen geworden in de team klasse D. In de team klasse C wist De molen 2 de eerste plaats te pakken. En uiteindelijk op tiende punt verschil van de nummer 2 is het team Groenendaal 1 Kampioen geworden in de team klasse A/B.

Al met al een mooie dag voor de Hippiade Voltige. Echter zonder alle trouwe supporters op de tribune is zo'n dag niet compleet. Daarom heeft de KNHS speciaal voor de enthousiaste voltigeurs die zich creatief hadden uitgeleefd op de vele aanwezige spandoeken een extra prijs beschikbaar gesteld voor het mooiste voltigespandoek. Deze prijs is gegaan naar het spandoek gemaakt door Voltige Vereniging Hipp Oss (foto 3). Ondanks dat zij zelf niet waren geselecteerd om deel te nemen aan de hippiade wisten zij wel alle deelnemers een hart onder de riem te steken op deze spannende dag met hun spandoek tekst: "Op de hippiade gaan alle teams los, veel succes namens Hip Oss!" ook de voltigeurs werden door hen nog even extra aangemoedigd met een speciaal spandoek"Hop, hop, hop, houdt je paardje in galop!" De dames die het spandoek hebben gemaakt ontvingen een cheque ter waarde van 200 euro die ten goede komt van de clubkas van de Voltige Vereniging Hipp Oss.