Gemeente Aalten


03-09-2007
Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau Biovergistingsinstallatie in de Achterhoek
Schriftelijke reacties indienen tot 5 oktober 2007

De in 2005 opgerichte Biogasvereniging Achterhoek heeft het voornemen een biovergistingsinstallatie op te richten in de Achterhoek. Voor een dergelijke installatie zal een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk zijn en hiervoor is het wettelijk verplicht een plan-milieueffectrapportage (plan-m.e.r.) te doorlopen. Doel van de plan-m.e.r. is om de milieubelangen, naast andere belangen, een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming. In de plan-m.e.r. worden verschillende potentiële locaties op milieuaspecten beoordeeld. Uiteindelijk zal voor één van de onderzochte locaties een procedure voor een bestemmingsplanwijziging worden doorlopen. Initiatiefnemer is de Biogasvereniging Achterhoek.

Procedure
De procedure voor de plan-m.e.r. start met deze bekendmaking. Vervolgens worden instanties geraadpleegd voor de bepaling van de reikwijdte en het detailniveau van de informatie die in het milieurapport moet worden opgenomen. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau, waarin de voorlopige keuze wordt voorgelegd met betrekking tot het onderzoeksveld en -breedte van het op te stellen milieurapport, wordt tevens ter inzage gelegd voor de inwoners van de gemeente Aalten (zie hierna onder "Ter inzagelegging"). De onafhankelijke Commissie voor de m.e.r. wordt gevraagd advies richtlijnen te geven voor het op te stellen milieurapport. Op grond van deze notitie, de inspraakreacties daarop, alsmede het advies van de Commissie voor de m.e.r. worden definitieve richtlijnen vastgesteld door het college van Burgemeester en Wethouders. Het milieurapport wordt aan de hand van de definitieve richtlijnen opgesteld en samen met het ontwerpbestemmingsplan bekend gemaakt en ter visie gelegd.

Terinzagelegging
De notitie ligt vanaf vrijdag 7 september tot en met vrijdag 5 oktober 2007 ter inzage bij in het gemeentehuis Markt 7, Aalten en locatie Raadhuisstraat 8, Dinxperlo. Verder is de notitie vanaf vrijdag 7 september 2007 te raadplegen op de internetsite van de gemeente Aalten (www.aalten.nl)

Indienen schriftelijke reacties
Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunt u schriftelijke reacties op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau indienen. Daarbij dienen de reacties te worden gericht aan het college van B&W van Aalten:

Postbus 119, 7120 AC AALTEN, ter attentie van de heer I. van der Hoogte, afdeling Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.

Verder graag de vermelding: 'Reactie Notitie Reikwijdte en Detailniveau Biovergistingsinstallatie' toevoegen. U kunt verzoeken om uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Meer informatie
Als u nog vragen heeft over de notitie, dan kunt u contact opnemen met de heer I. van der Hoogte van de gemeente Aalten (telefoonnummer 0543
- 493 152) of mw. F. Luimes (telefoonnummer 0543 - 493 154), eveneens van de gemeente Aalten.