Politie Kennemerland

Nieuwsberichten weekend 1-3 september

Regio, 03-09-2007

Bromfietser rijdt veel te hard

HAARLEM, 2 september - Op de Kennemerlaan heeft de politie om 03.30 uur een 19-man jongen uit IJmuiden aangehouden, vanwege te hard rijden op zijn bromfiets. De man reed ongeveer 100 km/u op. Hij reed met hoge snelheid op de Planetenlaan, en vervolgde zijn weg richting Jan Gijzenkade, Delftplein, en Vondellaan. Bij de De Wetstraat sloeg hij linksaf een woonerf op, en liet zijn bromfiets achter in de Snelliusstraat, om te voet verder te gaan richting Kennemerlaan. Hier werd hij aangesporken door de politie. Vermoedelijk heeft de man teveel gedronken. De politie heeft de bromfiets in beslag genomen en onderzoekt de zaak.

Rijden onder invloed (1)

VELSERBROEK, 2 september - Op de Velserbroekse Dreef heeft de politie om 02.15 uur een 47-jarige man uit IJmuiden aangehouden op zijn bromfiets vanwege rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,99) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed (2)

HOOFDDORP - 31 augustus - Op de Hoofdweg heeft de politie om 22.30 uur een 39-jarige man uit Hoofddorp op zijn snorfiets aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage:
1,50) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Voetganger komt met been onder bus terecht

HAARLEM, 1 september - Op het Gasthuisvest vond om 12.30 uur een ongeval plaats tussen een voetganger, een 43-jarige man uit Haarlem, en een bus. Vermoedelijk heeft het slachtoffer zijn evenwicht verloren, is tegen de bus aangelopen en kwam met zijn rechterbeen onder het rechterachterwiel van de bus terecht. De brandweer heeft de beknelde man onder de bus vandaan gehaald. Hij is met ernstig letsel aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis. Gevreesd wordt voor amputatie van dit been. De politie onderzoekt de zaak.

Hennepkwekerij aangetroffen

IJMUIDEN, 1 september - Bij een woning in de Loggerstraat heeft de politie om 07.45 uur een hennepkwekerij aangetroffen, met in totaal zo'n 120 planten. Om 11.40 uur is de eigenaar, een 49-jarige man uit Amsterdam, aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De planten en worden vernietigd en de rest van de kwekerij ontmanteld.

Bestuurder scooter komt ten val

VELSEN - NOORD, 1 september - Op de kruising van de Pontweg en de Noordersluisweg is een 16-jarige jongen uit Heemskerk op zijn scooter tegen de bumper van een personenauto gereden. Die werd bestuurd door een 37-jarige man uit Voorburg. Hierbij zijn de jongen en zijn 13-jarige broer ten val gekomen. Deze jongere broer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen reed op zijn scooter richting Koningsweg en kon niet tijdig remmen voor de auto die linksaf de Noordersluisweg wilde oprijden. De scooter bleek niet te zijn verzekerd en is voorlopig in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aangehouden vanwege bedreiging met mes

IJMUIDEN, 31 augustus - Op de Lange Nieuwstraat heeft de politie om 23.15 uur een 26-jarige jongen uit IJmuiden aangehouden vanwege bedreiging. Een 16-jarige jongen uit IJmuiden werd op de Lange Nieuwstraat, ter hoogte van de Maasstraat, bedreigd door de verdachte met een mes. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Conflict op Klokhuisplein

HAARLEM, 31 augustus - Bij een uitgaangsgelegenheid op het Klokhuisplien vond om 23.30 uur een vechtpartij plaats tussen drie jongens en een dader, die inmiddels de benen had genomen. De drie zijn afkomstig uit Haarlem en respectievelijk 19 en 21 (2x) jaar oud. Daarbij kregen twee van de drie slachtoffers enkele klappen van de dader. Die zat op het terras en was geïrriteerd dat de drie hard aan het lachen waren op het terras. Als gevolg hiervan begon de dader te schelden, en werd daarover aangesproken door de anderen. Volgens een getuige werd er over en weer getrokken en geduwd. Een van de twee mannen kreeg een klap op zijn jukbeen en de ander een klap op zijn neus.

Jongens aangehouden vanwege openlijk geweld

IJMUIDEN, 31 augustus - Op het Zeewijkplein heeft de politie om 15.00 uur een 18-jarige jongen uit IJmuiden aangehouden vanwege openlijke geweldpleging. Hij had een 38-jarige vrouw geslagen. Zij had zich bij hem beklaagd over het feit dat zijn bromfiets de bedrijfs- en nooduitgang van een winkelpand blokkeerde, waardoor zij het pand niet meer uit kon. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw en zoon slachtoffer van mishandeling

RIJSENHOUT, 31 augustus - Een 42-jarige vrowu uit Rijsenhout heeft aangifte gedaan bij de politie vanwege mishandeling. Op straat werd haar 12-jarige zoon om 17.00 uur tegen zijn scheenbeen geschopt door een 12-jarige buurjongen. Toen de vrouw in haar auto deze buurjongen passeerde, schopte hij tegen een portier. Met een deuk als resultaat. Toen zijn hierop verhaal ging halen bij zijn 38-jarige moeder kreeg zij een schop tegen haar bovenbeen van deze vrouw. De politie onderzoekt de zaak.

Conflict met huisbaas

ZANDVOORT, 31 augustus - In de Secretaris Bosmanstraat heeft de politie om 19.00 uur een 23-jarige man uit Zandvoort aangehouden vanwege huisvredebreuk. De man was een door hem verhuurde kamer binnen gegaan en had de spullen van de verhuurster, een 24-jarige vrouw uit Zandvoort, in zakken gestopt en deze op de trap en buiten voor de deur gezet. Verder wordt hij ervan verdacht zonder toestemming 300, - van de vrouw te hebben weggenomen uit haar kamer naar aanleiding van een huurconflict. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt