Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Online aanbieder van vliegtickets ziet aantal boekingen ruim 70% hoger uitvallen Record lastminutes door slechte zomer

Oosterhout, 3 september 2007 - De zeer wisselvallige zomer van 2007 heeft gezorgd voor een recordaantal lastminute boekingen naar de zon. Online aanbieder van vliegtickets CheapTickets.nl zag het aantal reserveringen in de maanden juni, juli en augustus ruim 70% stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. "Veel mensen hebben zo lang mogelijk gewacht met het definitief vastleggen van hun zomervakantie", verklaart Björn de Jager (Commercieel Manager CheapTickets.nl.) "Toen duidelijk werd dat het weer in Nederland niet écht zomers zou worden, is de stormloop op tickets en vakanties naar zonnige bestemmingen begonnen. En eigenlijk is die niet meer opgehouden."

Omdat het voorjaar qua temperatuur en aantal zonuren zeer goed scoorde, leek het er aanvankelijk op dat het aantal buitenlandse vakanties voor de zomerperiode van 2007 zou achterblijven bij dat van 2006. De Jager: "In april en mei scoorden we ook al goed met onze tickets, maar toen in juni het weer omsloeg en het somber en nat werd, liep het echt storm. Juni, juli en augustus zijn voor ons werkelijk topmaanden geweest. Het heeft er denk ik ook mee te maken dat we vorig jaar wél een zomer hadden met langere periodes van warmte en veel zon. Op basis hiervan besloten veel Nederlanders toen in eigen land te blijven."

Lastminute toppers
Absolute lastminute topper bleek deze zomer Turkije, gevolgd door respectievelijk Spanje, Griekenland en Portugal. "Maar ook verre bestemmingen als Curaçao, Mexico en Thailand deden het prima", licht De Jager toe. Ook het aantal bezoekers van de website van CheapTickets.nl steeg naar recordhoogte. "Met echte pieken in de avonduren", vertelt De Jager. "Ik denk dat veel mensen na hun werk de mogelijkheden bekeken om er toch nog tussenuit te kunnen. We hebben zelfs momenten gehad dat we zoveel bezoekers hadden dat we ons afvroegen of de site het zou 'houden'. Gelukkig liet de techniek ons niet in de steek en is alles zonder problemen verlopen."

Over CheapTickets.nl
Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week online reserveren. Goedkoop, gemakkelijk, overzichtelijk, snel én met een prima service. CheapTickets.nl is op deze manier uitgegroeid tot de grootste aanbieder van vliegtickets via internet. Bovendien is het op dit moment ook de snelst groeiende webwinkel in z'n soort. CheapTickets.nl biedt echter veel meer dan alleen tickets (lijndienst, lowcost en charter), zoals een up-to-date overzicht van alle beschikbare lastminute vakanties en de mogelijkheid tot het boeken van hotelovernachtingen en autohuur in binnen- en buitenland. Altijd de beste deals.

CheapTickets.nl maakt onderdeel uit van de Beins Travel Group in Oosterhout. Van pionier in 1971 is Beins met 50 gespecialiseerde reisadviseurs onder één dak uitgegroeid tot een belangrijke speler in de reisbranche. CheapTickets.nl is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR), de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), de International Air Transport Association (IATA) en de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. Zie ook www.cheaptickets.nl

///


Noot voor de redactie/