Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Beheer Eiland van Brienenoord in handen van ZHL

Ondertekening beheerovereenkomst op 3 september

Op maandag 3 september ondertekenen de directeur van Het Zuid-Hollands Landschap, de heer M.R. Houtzagers, de heer A.C.P. Blok van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam namens de gemeente Rotterdam en portefeuillehouder W. Boonzaaijer van de deelgemeente IJsselmonde de beheerovereenkomst voor het Eiland van Brienenoord.

Natuur op het Eiland
Het Eiland van Brienenoord is een schitterend natuurgebied binnen de grenzen van de deelgemeente IJsselmonde. Dit is onder meer te danken aan het beheer van de natuur door Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL).

Het ZHL beheert het eiland nu al jarenlang met veel succes, echter nog zonder langdurige overeenkomst. Zo hebben zij samen met het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam op de oostpunt van het eiland, een getijdenlandschap ontwikkeld en het voormalige bouwdok getransformeerd tot een waterplas waar moerasachtige oevers met riet en planten en allerlei diersoorten, zoals eenden, rietvogels en kikkers en salamanders zich de komende jaren gaan ontwikkelen.

Ondertekening convenant
Het beheer voor het eiland is vastgelegd in een beheerovereenkomst voor 10 jaar , waarvan de ondertekening plaatsvindt op 3 september a.s. op het eiland in de kantine van volkstuinvereniging Van Brienenoord om 14.30 uur.

Voorafgaand aan de ondertekening wordt onder leiding van een gids een wandeling over het eiland gemaakt. Om 13.30 uur start deze wandeling bij het ophaalbruggetje aan het Hoendiep.

Programma
Het programma zier er als volgt uit:
13.30 uur verzamelen bij bruggetje Hoendiep
13.30-14.15 uur wandeling over het eiland
14.30-14.45 uur ondertekening