Digitale Gemeente Houten

Berg en Bosch-school op tijdelijke locatie in Houten

maandag 10 september 2007 - Bron: Ella van vreede, Berg en Bosch-school

Met ingang van 3 september is de Berg en Bosch-school uit Bilthoven en de Van Leersumschool uit Zeist gestart op een noodlocatie aan de Hefbrug, in afwachting van de nieuwe school aan de Kruisboog die per augustus 2009 klaar zal zijn.

De tijdelijke locatie, waar eerder o.a. groepen van de Montessorischool onderdak vonden, biedt ruimte aan ruim honderd leerlingen met een vorm van autisme. Er komt zowel een basisafdeling Speciaal Onderwijs (SO) als een afdeling Voortgezet Speciaal Onderwijs(VSO), met in het totaal met 10 groepen.

De Berg en Bosch-school kampt in Bilthoven al jaren met plaatsgebrek en lange wachtlijsten. Leerlingen die nu in Houten les gaan krijgen, wonen in Houten of omgeving of in de lijn van de A2 of de A12. De school is erg blij met deze tijdelijke oplossing omdat daardoor aan een grote groep leerlingen thuisnabij onderwijs gegeven kan worden.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).