Habitat for Humanity gaat huizen bouwen in Ghana


HAARLEM, 20070828 -- Hier dromen wij van een mooie vakantie. `Lekker even weg van huis.' Gezinnen in nood dromen van een eigen huis. `Het hebben van een dak boven je hoofd.' Habitat for Humanity en Vakantiepunten laten deze dromen uitkomen. Wie in september en oktober meehelpt virtueel Habitat huizen te bouwen in de Droomwijk op www.bouwmee.nl, spaart vakantiepunten en maakt kans op een Habitat bouwreis naar Ghana. De winnaar gaat dan een week lokaal zelf meebouwen aan nieuwe Habitat huizen. Radiozender Caz! steunt de actie door luisteraars op te roepen huizen te bouwen. De actie gaat maandag 3 september van start.

Habitat for Humanity en Vakantiepunten zijn deze samenwerking aangegaan, omdat zij zich gezamenlijk willen inzetten donaties te genereren voor de bouw van huizen voor gezinnen in nood. En de oplevering van 60 nieuwe huizen per dag te garanderen. De financiering van de huizen wordt `bij elkaar gespaard' met de virtuele bouw in de Droomwijk op de Bouw Mee website. Als beloning voor de steun ontvangen de bouwers vakantiepunten waarmee zij hun droomvakantie of Habitat Bouwreis bij elkaar sparen. Degene die tussen 3 september en 31 oktober de meeste punten spaart, wint de Bouw Mee reis naar Ghana. Voor meer informatie over het spaarprogramma zie www.vakantiepunten.nl.

Het bouwen van een virtueel huis begint met het leggen van de fundering door middel van een donatie aan Habitat. Vervolgens nodigt de initiatiefnemer vrienden, familie en collega's uit mee te helpen het huis af te bouwen. Zodra de virtuele woning gereed is, gaat Habitat aan de slag met de werkelijke bouw. "Een huis is meer dan een dak boven je hoofd. Het is een volwaardige plek in de gemeenschap. En daarmee een veilige basis voor een hoopvolle toekomst", aldus Lex van Iterson, directeur Habitat for Humanity Nederland. Sinds de oprichting in 1976 heeft Habitat for Humanity meer dan 225.000 huizen gebouwd in ruim 90 landen. In Nederland is Habitat for Humanity sinds 1993 actief. Zie voor meer informatie www.habitat.nl.

In september en oktober zal de jongeren radiozender Caz! haar luisteraars oproepen mee te doen aan de droomactie door huizen te bouwen in de droomwijk. Rob Zomer, manager bij Caz!, licht toe: "Wij verbinden ons regelmatig aan acties voor goede doelen. Dit project kent een slimme, interactieve manier van doneren en sparen die heel goed past bij onze luisteraars, die zeer actief zijn op het Internet." Het interactieve hitradiostation richt zich primair op jongeren tussen de 20 en 34 jaar die zelf inbreng in de programmering kunnen geven.





Ingezonden persbericht