Westlandse kinderopvang gaat voor gezonde snack


WESTLAND, 20070829 -- Het nieuwe schooljaar begint gezond voor de kinderen van kinderopvang Kwest (Naaldwijk) en Okidoki ('s Gravenzande). Dankzij de samenwerking met telersvereniging Rainbow Growers uit De Lier, staat er voor de kinderen van Kwest en Okidoki vanaf maandag 3 september een heerlijke gezonde groentesnack op het menu. Met deze actie willen Stichting Kwest, Stichting Okidoki en Rainbow Growers bijdragen aan een gezonde, evenwichtige voedingskeuze van de jongste Westlandse generatie.

Dat gezond ook lekker kan zijn, bewees de try-out afgelopen juli. Een doos vol Vitamini's snackkomkommertjes, honingzoete tomaatjes en feloranje snackpaprikaatjes werd in een mum van tijd door de kinderen van DoReMi (Kwest) leeggegeten. Liesbeth Koornneef, directeur Stichting Kwest:"De gezonde snacks gingen erin als zoete koek. Hier moesten we iets mee gaan doen. Onder het motto `jong geleerd is oud gedaan', willen we de kinderen laten proeven dat gezonde tussendoortjes ook lekker kunnen zijn."

Aan het einde van de maand bekijken de drie organisaties of Vitamini's de kinderhartjes definitief hebben weten te veroveren.





Rainbow Growers Group