Eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl begint in België en Duitsland




AMSTERDAM, 20070903 -- Thuisbezorgd.nl gaat vanaf 3 september van start in België en Duitsland. De eten-bestelsite, die in september zeven jaar bestaat, begint Pizza.be en Lieferservice.de.

Van een lokale site met drie bezorgrestaurants is Thuisbezorgd.nl uitgegroeid tot veruit de grootste eten-bestelsite van Nederland en één van de belangrijkste spelers in Europa. Thuisbezorgd.nl verwerkt inmiddels meer dan 70% van alle online etensbestellingen in Nederland en vindt het tijd om ook elders in Europa aan de weg te gaan timmeren.

Thuisbezorgd.nl mikt op het aansluiten van ongeveer 500 Belgische pizzeria's en 2000 Duitse bezorgdiensten. Directeur Groen: "We hopen dit aantal binnen ongeveer een jaar te realiseren. Samen met de Nederlandse restaurants hebben we dan ongeveer vierduizend restaurants in Europa."

Thuisbezorgd.nl is vandaag de dag van wezenlijk belang voor bezorgrestaurants. Sommige restaurants zijn voor 80% van hun omzet afhankelijk van de website. De restaurants betalen een kleine bijdrage aan Thuisbezorgd.nl. "Voor bezorgrestaurants is dit een win-win situatie. Men hoeft geen folders meer te verspreiden en hoeft alleen maar op bestellingen te wachten. Een bezorgdienst wil namelijk maar één ding doen: pizza's bezorgen, al het andere leidt af.".

Onlangs lanceerde Thuisbezorgd.nl nieuwe toepassingen, zoals online betalen en bestellen via de televisie. Online betalen is sinds de lancering een groot succes gebleken. Populair is ook de dienst die een smsje stuurt naar de klant wanneer de pizzabezorger onderweg is.

Thuisbezorgd.nl heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Directeur Groen: "Naast onze aanwezigheid in België en Duitsland zal ook de dekking in Nederland verder uitgebreid worden. Die is al goed, maar een pizza bestellen op de camping heeft ook zijn charme nietwaar?"

Thuisbezorgd.nl is veruit de grootste eten-bestelsite van Nederland. De site verwerkt maandelijks ca. 100.000 bestellingen voor 1200 bezorgrestaurants. Thuisbezorgd.nl werkt nauw samen met Heineken, Ben & Jerry's, Microsoft, Goudengids, Vodafone, De Telefoongids en de vier grote bezorgketens New York Pizza, Spare Rib Express, Domino's Pizza en Taco Mundo.