Nieuwe Locatienet Locator ingezet bij visplanner Sportvisserij NL


Geavanceerde mashup met maximale mogelijkheden voor kaarten, routes en visstekken

BREUKELEN, 20070903 -- Locatienet, het bedrijf achter de mobiliteitssites Routenet en Trafficnet, heeft de nieuwste kaarttechnologie van Locator ingezet bij de online visplanner van Sportvisserij Nederland. De visplanner (www.visplanner.nl) is de enige landelijke site waarop alle vislocaties te vinden zijn, zoals verschillende type visstekken, opstapschepen, trailerhellingen en visbotenverhuur.

Met de nieuwe functionaliteit van Locatienet Locator kan men nu in één systeem verschillende eigenschappen en gegevens van locaties centraal beheren. In de administratiemodule van Locator is het mogelijk om eenvoudig en grafisch van iedere locatie de specifieke plaats te wijzigen (geocoderen) en specifieke categorieën toe te wijzen. Vervolgens kan andere content hieraan toegevoegd worden, zoals foto's van visstekken en extra informatie over visvergunningen of de betreffende visstek.

De Locator van Locatienet is speciaal ontwikkeld om websitebezoekers snel en eenvoudig de dichtstbijzijnde vestigingen, winkels, dealers, hotels, et cetera te laten vinden. Zo kunnen bezoekers van visplanner op de website het adres of de postcode invoeren, waarna een lijst met dichtstbijzijnde visstekken te zien is. Daarnaast kunnen ok andere visstekken worden getoond als die binnen het gebied van de kaart vallen. Tevens kan de bezoeker de route naar deze bestemming plannen.

Voor Sportvisserij Nederland is het mogelijk om de visstekken van alle aangesloten hengelsportverenigingen in Nederland centraal te beheren en te publiceren via visplanner. Binnen dezelfde interface kunnen verenigingen de eigen visstekken via Locator bijhouden, wijzigen en op hun website publiceren. Het is mogelijk om verschillende gebruikersniveaus aan te maken met verschillende rechten en mogelijkheden voor gebruikersgroepen.

Niels Brevé, Projectleider bij Sportvisserij: "Er zijn bij ons 1.000 hengelsportverenigingen aangesloten met ruim 400.000 sportvissers. Daarom zochten wij naar een professionele, betrouwbare oplossing voor onze online kaarten, waarbij wij gemakkelijk aanvullende informatie toe kunnen voegen. Locatienet Locator is snel geïmplementeerd, biedt uitgebreide mogelijkheden voor beheer en administratie en is zeer flexibel voor de vele gebruikers. We hadden binnen enkele stappen een complete online kaartmodule, zonder enige programmeerkennis."

Lucien Burm, verantwoordelijk voor commercie binnen Locatienet is zeer blij met een klant als Sportvisserij Nederland: "Zij hadden helder voor ogen welke functionaliteiten ze toegevoegd wilden hebben aan de visplanner. Een aantal daarvan zaten al in Locator, maar dankzij dit soort grote projecten is het voor ons mogelijk om Locator naar een hoger niveau te tillen en daarmee een nieuwe standaard in de markt te zetten."