Nieuwe videobril toont films inclusief 3D diepte-effect


AMSDERDAM, 20070903 -- Al sinds de uitvinding van de film zijn wetenschappers bezig geweest om het 3D diepte-effect beschikbaar te maken voor de filmliefhebber. Tot voor kort moest men hiervoor naar een speciale 3D bioscoop, zoals de PandaDroom in de Efteling. Met de introductie van de nieuwe relaxView 3D videobril kan de kijker zijn eigen films in 3D bekijken op bed, in de trein of op vliegtuigstoel 14C onderweg naar Madrid. RelaxView B.V. lanceert de relaxView Bril 3D voor consumenten en professionele gebruikers.

Alsof je er middenin zit
"Het visuele genot van 3D diepte-effect is zeer fraai, alsof je er middenin zit", aldus David Ziedman, gadget expert uit Londen. Ziedman maakt graag de vergelijking met de View-Master, een soort verrekijker waarmee men vroeger naar speciale 3D foto's keek. "De View-Master was destijds een grote hit en er zijn er miljoenen van over de toonbank gegaan. Iedereen kon 3D thuis op zijn gemak ervaren". "Het integreren van 3D technologie in een videobril was de logische volgende stap", aldus Ziedman die ook
de toepassing ziet om met deze videobril virtuele 3D werelden als `Second Life' en `World of Warcraft' intenser te beleven.

3D technologie
De gebruikte 3D technologie, betreft `Field Sequentional 3D'. Het is de opvolger van de gekleurde 3D brillen en `shutterglasses'. Vrijwel alle 3D films die uitkomen worden in het `Field Sequentional 3D' formaat op DVD gezet. Naast de full colour kleurenweergave en het 3D diepte-effect beschikt de gebruiker tevens over Dolby 2.0 geluid via de oorluidsprekertjes. De relaxView Bril 3D is aan te sluiten op (portable) DVD spelers, tv's, pc's en spelcomputers zoals Xbox 360, Nintendo Wii enPlayStation 2 of 3.

Bij de tandarts
relaxView B.V. lanceert de relaxView Bril 3D voor consumenten en professionele gebruikers. In de professionele markt biedt de videobril afleiding en ontspanning bij bijvoorbeeld de tandarts. De videobril kan ook gebruikt worden als communicatiemedium tijdens trainingen en beurzen. Meer informatie op www.relaxview.nl/nl/bestel.php of
per mail mailto:info@relaxview.nl .

Foto's relaxView Bril 3D
Over relaxView B.V. RelaxView B.V. is onafhankelijk importeur van hoogwaardige videobrillen. Gespecialiseerde kennis inzake inkoop, distributie en service zorgt ervoor dat steeds meer Europese retailers er gebruik van maken. Sinds begin 2005 is relaxView B.V. distributeur voor de producent van de relaxView Bril voor een aantal Europese landen, waaronder de Benelux.

Lage resolutie foto
www.relaxview.nl/nl/images/lowresfoto3Dvideobril.jpg

Hoge resolutie persfoto's
www.relaxview.nl/nl/images/hiresfoto3Dvideobril1.jpg
www.relaxview.nl/nl/images/hiresfoto3Dvideobril2.jpg