Gemeente Deurne

23-08-2007

Maandag 3 september om 19.30 uur in gemeentehuis.

Informatieavond over aanpak zand- en puinwegen

De gemeente Deurne nodigt alle geĂŻnteresseerden en belanghebbenden uit om de informatieavond Zand- en puinwegen bij te wonen. Deze informatieavond is gepland op maandag 3 september om 19.30 uur en vindt plaats in het gemeentehuis.

Tijdens de informatieavond informeert de gemeente u, in samenwerking met advies- en ingenieursbureau Grontmij Nederland bv, over het concept Leidraad zand- en puinwegen. Dit is een onderdeel van de uitwerking van de raadsopdracht om de slechte wegen in Deurne aan te pakken. Vanaf 3 september is de conceptleidraad ook in te zien bij de klantenbalie en via deze website onder Projecten en plannen.

Onderzoek naar gevolgen
De conceptleidraad gaat in op de vraag welke wegen verhard zouden moeten worden (upgraden) en welke wegen omgeploegd zouden moeten worden en/ of afgesloten (downgraden). Door het verharden van halfverharde wegen of het omploegen van verharde wegen kan de verkeersituatie veranderen, er ontstaan bijvoorbeeld sluiproutes. Ook zal het gevolgen hebben voor mobiliteit, maatschappelijke ontwikkelingen, reconstructies, bestemmingsplannen en toerisme. Al deze aspecten worden onderzocht voor de wegen die in Deurne uiteindelijk aangepakt zullen worden. Zo ver is het nu nog niet. Wel willen wij u in een zo vroeg mogelijk stadium informeren. Daarom bent u van harte welkom om de informatiebijeenkomst bij te wonen en met de gemeente van gedachten te wisselen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. H. Sabha (afdeling Beheer Openbare Ruimte) via telefoonnummer 0493-387711.