TROS

Hilversum, 29-08-2006
Afdeling Marketing & Communicatie

Televisie
VOETBALLER VAN HET JAAR
Uitzending maandag 3 september
Nederland 3 - 20.30 uur

TROS ZENDT VOETBALLER VAN HET JAAR LIVE UIT

Op maandag 3 september wordt in de Hilversumse Studio 21 de Gouden Schoen overhandigd aan de Voetballer van het Jaar. Tijdens dit bijzondere feest worden de belangrijkste voetbalprijzen van het afgelopen seizoen uitgereikt.

In aanwezigheid van vele grote namen uit de nationale en internationale voetbalwereld, zendt de TROS het gala voor het eerst in zijn geheel live uit.

Alex Rodrigo Dias da Costa (Chelsea) ontvangt de Bronzen Schoen. Phillip Cocu (oud-international) krijgt de Zilveren Schoen en de Braziliaanse topschutter Afonzo Alves (Heereveen) wordt gehuldigd als Topscorer en ontvangt de Gouden Schoen. Ibrahim Affelay (PSV) krijgt uit handen van Johan Cruijff de Johan Cruijffprijs voor Talent van het Jaar. De vorig jaar geĂŻntroduceerde nieuwe prijs voor de beste scheidsrechter, de Gouden Kaart, is dit jaar voor Kevin Blom. Daarnaast wordt voor de derde keer de Gouden Leeuw, een ouvreprijs, uitgereikt. Wie deze eer ten deel valt blijft een verrassing. Diegene komt daarmee in de lijst van Rinus Michels, die hem als eerste (postuum) ontving en Johan Cruijff, die hem vorig jaar mee naar huis mocht nemen.

Zoals gebruikelijk worden de uitreikingen afgewisseld met topentertainment. De presentatie is in handen van Jack van Gelder.

Het programma VOETBALLER VAN HET JAAR is een gezamenlijke productie van de TROS en het Telegraaf Productiehuis.




TROS