Technische Universiteit Delft

Fokke & Sukke in Delft: Spoedcursus humor
door SG

Studium Generale - Sommige mensen eten het liefst elke dag spruitjes. Je hebt er ook die gaan elke zomer naar dezelfde camping. Om daar dezelfde gesprekken te voeren met dezelfde mensen. Maar er zijn ook mensen die af en toe iets nieuws willen. Iets verrassends! Iets spectaculairs! Voor die mensen start Studium Generale in samenwerking met DOK Delft het nieuwe studiejaar met een "Spoedcursus Humor".

03 september 2007 | 20:15 uur
plaats: DOK, Vesteplein 100, Delft

Humor ligt immers op straat, alleen: wie raapt het op? Rob Urgert (cabaretier en presentator van het VARA televisieprogramma "Onder de Tram") en Bastiaan Geleijnse (een van de breinen achter de strip "Fokke & Sukke") onthullen de geheimen van humor - van de fijne ironie tot de vette onderbroekenlol. Het publiek krijgt zelf ook ruimschoots de gelegenheid om leuk uit de hoek te komen. De "Spoedcursus Humor" was vorig jaar een regelrechte hit op Lowlands en Camerettten. Het is de meest leerzame cabaretvoorstelling van Nederland, of de meest hilarische cursus, dat kun je ook zeggen. Maandagavond 3 september is het zover. Plaats van handeling: de grote zaal in de nieuwe openbare bibliotheek, Vesteplein 100 (DOK Delft). Het begint om 20.15 uur. De toegang is gratis voor studenten, maar alleen op vertoon van collegekaart of OWEE-boekje en... vol is vol!

Historische Fokke & Sukke Canon
In de nieuwe openbare bibliotheek, DOK Delft, is vanaf 3 september tot 16 september de historische canon van Fokke & Sukke te bewonderen; historisch lachen met Fokke & Sukke. Hierin laten de twee vogels op geheel eigen wijze hun licht schijnen op 40 hoogtepunten uit de Nederlandse geschiedenis. Daarnaast worden daar ook de beste inzendingen van de Fokke en Sukke wedstrijd tentoongesteld!

Fokke & Sukke Wedstrijd
Wil je zelf ook een tekst voor een Fokke & Sukke tekening maken? Doe dan mee aan de grote Fokke & Sukke wedstrijd en bedenk een te gekke tekst voor de twee eenden in de onderstaande tekening. Je inzending komt twee weken in DOK te hangen! Rob Urgert en Bastiaan Geleijnse maken de 3 winnaars aan het eind van de Spoedcursus Humor bekend. Download de onderstaande tekening.

Voor de echte tekenaars onder jullie mag je ook een geheel eigen Fokke en Sukke - dus zowel tekst als tekening maken. De enige restrictie die er aan hangt is dat het iets met Delft te maken moet hebben.

Inzendingen voor de wedstrijd dienen gedaan te worden uiterlijk maandag 3 september 12.00 uur bij Studium Generale (faculteit TBM) of de balie van DOK Delft (Vesteplein 100). Over de uitslag kan niet worden gecorespondeerd. Veel succes!

Meer informatie?www.sg.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 29 augustus 2007