BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 29 september 2007

POLDER-JONGEREN VINDEN ALMERE STOER

59 procent van de Almeerse jongeren tussen de 18 en 35 jaar vindt het stoer om in 'hun' stad te wonen. Daarnaast vindt 48 procent Almere een leuke en gezellige stad. Dat blijkt uit onderzoek van het Radio 1-programma BNN United onder jongeren uit Almere. De uitkomst staat in schril contrast met het imago van de slapende jongerenstad, waar veel geweld en overlast plaatsvindt. Op zaterdag 1 september van 14.00 uur tot 16.00 uur organiseert BNN United in het Almeerse Podium de Meester aan de hand van alle resultaten van dit onderzoek een stadsdebat over actuele jongerenzaken in de gemeente.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 62 procent van de jongeren de verhouding allochtoon-autochtoon precies goed vindt. Daarnaast is één van de conclusies dat een ruime meerderheid van de allochtonen zich in meer of mindere mate geïntegreerd voelt in de Nederlandse samenleving. Tijdens de discussies wordt ook gepraat over het deurbeleid bij clubs en over het nieuwe stadshart. Is het wel de moeite waard dat de gemeente daar zo veel geld in pompt? Verschillende sprekers gaan hierover met elkaar in debat.

De discussies worden afgewisseld met reportages en muziek. Arie Koomen maakte een reportage waarin hij vertelt over zijn favoriete plek in de polderstad. En Almeres officiële stadsrapper Jaytee geeft een live optreden. Het stadsdebat wordt gepresenteerd door BNN United-presentatrice Willemijn Veenhoven en URBNN-panellid Fernando Halman.

De discussiemiddag in Almere is onderdeel van een serie stadsdebatten met thema's als integratie, overlast, woon- en werkgelegenheid. Het eerste stadsdebat vond plaats in Venlo. Na Almere reist BNN United nog naar Zwolle, Eindhoven en Arnhem.

Het debat wordt opgenomen en is te horen op BNN United maandag 3 september, van 21.00 uur tot 22.00 uur op Radio 1.

Meer informatie: BNN Communicatie
Maartje Glas, tel: 035-6555333, e-mail: maartje.glas@bnn.nl