Ingezonden persbericht


|Persbericht                                   
Je kunt (n)iets doen tegen kanker

Groot aantal collectanten zetten in op hoge opbrengst

Amsterdam, 30 augustus 2007- Vanaf maandag 3 september a.s. gaan zo'n 120.000 vrijwilligers tijdens de collecteweek de straat op om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ' Je kun (n)iets doen tegen kanker' maken 120.000 mensen tijd vrij om deze week huis-aan-huis te collecteren. Zij komen in actie voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

In Nederland komen er per jaar 70.000 kankerpatiënten bij. Door de vergrijzing gaat dit getal toenemen: in 2015 krijgen per jaar 95.000 mensen. De strijd is urgent. De vele vrijwilligers onderstrepen dat door zich van 3 tot en met 8 september in te zetten om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek, preventie, voorlichting en patiëntenondersteuning.

Wetenschappelijk onderzoek is hoop
We moeten én kunnen kanker terugdringen. De inspanningen van onderzoekers en behandelaars hebben zin. Bij onze oprichting in 1949 was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven; nu is dat gestegen tot gemiddeld 55%. De enige mogelijkheid om de vooruitzichten voor kankerpatiënten daadwerkelijk te verbeteren is fors in te zetten op wetenschappelijk onderzoek. Geef daarom tijdens de collecteweek van KWF Kankerbestrijding; want je kunt iets doen tegen kanker!

Uitdaging
Met de toename van het aantal kankerpatiënten, staan we voor een grote uitdaging in fondsenwerving. Donateurs en vrijwilligers zijn de basis in de strijd tegen kanker. Dankzij de inspanningen van 1600 plaatselijke afdelingen zijn er ook dit jaar weer voldoende collectanten en is de logistiek geregeld. In de afgelopen jaren heeft KWF Kankerbestrijding de opbrengsten van de collecteweek steeds zien toenemen. Vorig jaar haalden de collectanten maar liefst 8.8 miljoen euro op.

Mededeling voor de redactie,

Ingezonden persbericht