Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 30 augustus 2007

Amsterdam Fringe Festival brengt ook winnaar Edinburgh Fringe

Onder de 60 theatergroepen die te zien zijn tijdens TF-2, het Amsterdam Fringe Festival (30-08 t/m 09-09), bevindt zich Ontroerend Goed, de grote winnaar van het Edinburgh Fringe Festival, dat plaatsvond van 5 tot 27 augustus 2007.

Het Vlaamse theatergezelschap Ontroerend Goed mocht op 19 augustus de 'Fringe First Award' in ontvangst nemen voor hun voorstelling 'The Smile Off Your Face'. De groep werd met die eer bekroond vanwege hun "innovative and outstandig new writing".

Nu ook de 'Total Theatre Award for Experimentation' naar Ontroerend Goed is gegaan, voor de 'beste experimentele fysieke performance', kan niemand meer om dit gezelschap uit Gent heen.

Ontroerend Goed kiest voor een totaal andere theaterervaring waarbij de mogelijkheden van speelplek, publiek en spelers verkend worden. 'The Smile Off Your Face' is maandag 3, dinsdag 4 en woensdag 5 september -individueel én geblinddoekt- te beleven in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond.

Het artistieke team van Ontroerend Goed bestaat uit regisseurs Sophie De Somere en Joeri Smet. Alexander Devriendt, Aurélie Lannoy, Nicolaas Leten en Sophie De Somere spelen op muziek van Syndrome (Mathieu Vandekerckhove).

Meer informatie over Ontroerend Goed: www.ontroerendgoed.be.

Theaterfestival TF bestaat uit vier verschillende themakanalen, die samen het festival vormen: TF-1 vormt de kern van het festival en biedt de Nederlands - Vlaamse Theaterselectie. Tijdens TF-1 zijn de beste voorstellingen, volgens jury én publiek, van het afgelopen seizoen nog één keer te zien. TF-2 is het Amsterdam Fringe Festival. Hoofddoel van TF-2 is het aanjagen van eigen artistiek initiatief en het cultureel ondernemerschap onder jonge (theater)makers. TF-3 biedt verdieping voor veelkijkers en vakgenoten. Het programma bestaat onder andere uit minicongressen, masterclasses, debatten, interviews, lezingen en een bezoekersprogramma voor buitenlandse bezoekers. TF-4 toont de Vlaamse keuze, hier wordt een aantal voorstellingen uit de selectie van het zusterfestival Theaterfestival Vlaanderen getoond.

Informatie en kaartverkoop: www.tf.nl.

De VandenEnde Foundation en het VSBfonds zijn de hoofdbegunstigers van TF 2007. De VandenEnde Foundation draagt net als vorig jaar met een algemene bijdrage bij aan de totstandkoming van het festival. Het VSBfonds ondersteunt met name TF-2, het Amsterdam Fringe Festival. Andere fondsen die het festival mogelijk maken zijn het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing. Het festival ontvangt structurele subsidie van het Ministerie van OCW. (pic)