Ingezonden persbericht


Noodhulpmedewerker keert terug uit Peru (aardbevingsramp)

De noodhulpmedewerker van Cordaid Mensen in Nood, Albert de Haan, keert komend weekend terug uit Peru. Peru werd op 15 augustus getroffen door een zware aardbeving. Albert de Haan reisde op 23 sep naar Peru en werkte in het het rampgebied ten zuiden van hoofdstad Lima. De schade in steden als Canete en Pisco is groot: "In de hoofdstad Lima lijkt het leven weer zijn gewone gang te gaan, af en toe zijn er naschokken waarop wel enige paniek ontstaat. Maar in steden als Canete en Pisco lijkt het alsof er een grote bom in het centrum is ontploft, de materiele schade is enorm". Volgens Albert zijn de noden hoog en is er vanuit het buitenland vrij weinig hulpverlening. Door de aarschok ontstond ook een (kleine) tsunami van 1,5 meter hoog die veel schade toebracht aan lokale vissersboten.

Cordaid Mensen in Nood geeft financiele steun aan noodhulpactiviteiten van lokale partnerorganisaties en tot heden is er een bedrag van 150.000 euro uitgegeven, vooral bijdragen aan gaarkeukens, voedsel, water en dekens. Het grootste probleem momenteel is onderdak. Mensen bivakkeren in tenten en provisorische onderkomens. Cordaid Mensen in Nood zal investeren in tijdelijk onderdak (zogenaamde T(temporarily)-shelters).

Vanaf volgende week maandag 3 september is Albert de Haan bereikbaar voor interviews en media contact. Als u interesse heeft verneem ik dat graag.
Omdat ikzelf vanaf maandag 3 september in het buitenland ben, verzoek ik u vanaf van contact op te nemen met mijn collega's Mariska Smolders (0653428003) of Karen Mol (52331063).

Met vriendelijke groet,

Jos de Voogd
persvoorlichter Memisa/Cordaid

Cordaid
070-3136 268
06-12991279
jdv@cordaid.nl
donderdag niet op kantoor
Cordaid en haar partners zetten zich samen in voor meer sociale rechtvaardigheid. Meer weten? Ga naar www.cordaid.nl

Cordaid and her partners are jointly working for social justice. Find out more at www.cordaid.nl