Time : 12:34:00
Date : 31 August 2007
Sender Name: Vehiko Europe Ltd.

Nieuwe online marktplaats voor goedkopere wagens officieel van start

Antwerpen, 30 Augustus 2007 - De komst van een nieuwe online marktplaats moet de aankoop van een nieuwe auto eenvoudiger en voordeliger maken. Na een succesvolle inloopperiode van 2 weken gaat de website Vehiko.be op 3 september officieel van start. Afgelopen week alleen al registreerde de site meer dan 10.000 unieke bezoekers. David Dehaeck, oprichter en managing director van Vehiko.be verklaart het succes.

Met de officiële start van de website Vehiko.be moet een auto kopen voortaan goedkoper en eenvoudiger worden. De site vormt een transparante marktplaats die geïnteresseerde kopers en erkende verdelers samenbrengt en belooft om tegemoet te komen aan de noden van de consument en van de autohandel.

Het recept blijkt aan te slaan bij autominnend Vlaanderen. Dat blijkt althans uit de eerste beloftevolle resultaten van een korte inloopperiode. Afgelopen week alleen al registreerde de website meer dan 10.000 unieke bezoekers. Daarvan hebben ruim 300 geïnteresseerde kopers daadwerkelijk een offerteaanvraag ingediend. Zo'n 250 erkende verdelers verklaarden zich inmiddels bereid om op de aanvragen in te gaan. De eerste geslaagde verkopen zijn inmiddels een feit.

David Dehaeck, oprichter en managing director van Vehiko.be, verklaart de belangstelling als volgt. "Vehiko.be probeert een win-winsituatie voor beide partijen te creëren. Potentiële kopers ontvangen gewoonlijk binnen de 24 uur na het invullen van een aanvraagformulier de eerste online aanbiedingen. Het concept is een combinatie van een dienst voor offerteaanvragen met een omgekeerde veiling vermits de geplaatse offertes door de dealer ten allen tijde nog naar beneden aangepast kunnen worden.
Zo kan de koper snel en eenvoudig prijzen vergelijken zonder bij verschillende verdelers langs te gaan en moeilijke onderhandelingen te voeren. Aan de klant om uit te maken welke offerte de voorkeur geniet." Veder kunnen de potentiële kopers vanuit hun offerteaanvraag ook meteen een offerte aanvragen voor een goedkope autoverzekering. Hiervoor ging Vehiko.be reeds een samenwerking aan met CoronaDirect.be. In de nabije toekomst zullen hier nog andere aanbieders te vinden zijn.

"Uiteraard zijn aan deze dienst ook voordelen verbonden voor de handelaars", zo zegt de oprichter. "Kandidaat-kopers betalen 75 euro voor de geleverde service. Voor de verkopers is dit meteen het bewijs dat ze te maken hebben met oprecht geïnteresseerde kopers. Bovendien sparen de verdelers heel wat tijd en geld uit aangezien de marketingkosten voor de verkoop lager liggen dan normaal. Daardoor kunnen ze op hun beurt interessantere kortingen bieden. Vehiko garandeert immers een besparing van minimum 500 euro op de catalogusprijs. De kortingen kunnen daarenboven oplopen tot 30%"

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
David Dehaeck
Tel.: 0479/611256
e-mail: david.dehaeck@vehiko.be
of op de website: http://www.vehiko.be

URL: http://www.vehiko.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL