Gemeente Rotterdam


Nr. 36

3 september 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 3 september t/m 9 september 2007

Wethouder Kaya opent cultureel seizoen 2007-2008 op de R'Uitmarkt

Wethouder Orhan Kaya opent op zondag 3 september om 19.00 uur het nieuwe culturele seizoen in De Doelen. Na zijn toespraak stelt hij de nieuwe directeur van de dienst Kunst en Cultuur (dKC), Stef Oosterloo, voor aan het publiek. Van 17.00 tot 18.00 uur maakt Orhan Kaya met Stef Oosterloo, Ton de Vos (scheidend directeur dKC) en Johan Moerman (directeur Rotterdam Festivals) een wandeling over de R'Uitmarkt.

(Voor meer informatie: Anne Wijnen, persvoorlichter Rotterdam Festivals, 010 - 433 2511 of anne@rotterdamfestivals.nl))

Wethouder Bolsius bij WK Turnen in Stuttgart

Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) is maandag 3 september tot dinsdag 4 september bij de Wereld Kampioenschappen Turnen in Stuttgart. Tijdens het bezoek bekijkt de wethouder hoe de organisatie verloopt ten bate van de organisatie van het WK Turnen 2010 in Rotterdam. Daarnaast maakt de wethouder kennis met bestuurders van FIG (Fédération Internationale de Gymnastique) en heeft hij overleg met KNGU-vertegenwoordigers (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie).

(Voor meer informatie: Rotterdam Topsport, Hans Zoetmaar, tel. 010 - 497 1212)

Minister Ab Klink en wethouder Leonard Geluk starten schooljaar op Talmaschool

Maandag 3 september om 14.00 uur start minister Ab Klink (volksgezondheid, welzijn en sport) samen met wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) het Rotterdamse basisschooljaar op de A.S. Talmaschool aan de Vaandrigstraat 15. Deze school is één van de tien basisscholen waar de kinderen vanaf dit schooljaar zes uur per week langer naar school gaan. In 2010 doen in totaal 45 Rotterdamse basisscholen mee aan de verlengde schoolweek. Ook gaat de Talmaschool meedoen aan het voeding- en bewegingsprogramma Lekker Fit!

(Voor meer informatie: Lennart de Jong, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 3511 of 06 - 5152 3897)

Burgemeester Opstelten loopt mee in cortège bij opening Academisch Jaar 2007-2008

Burgemeester Ivo Opstelten loopt maandag 3 september om 15.15 uur mee in de cortège bij de opening van het Academisch Jaar 2007-2008. De opening vindt plaats in de aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam aan de Burgemeester Oudlaan 50.

(Voor meer informatie: Erasmus Universiteit Rotterdam, Ger Lugtenberg, tel. 010 - 408 1775 of 06 ⤤" 3089 9076)

Wethouder Geluk opent schooljaar 2007-2008 Zadkine

Dinsdag 4 september om 10.00 uur verricht wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) de jaaropening van het Zadkine college in de Laurenskerk, Grotekerkplein 27. Het thema van de jaaropening is: 'Rotterdam werkt en Zadkine werkt'. Aansluitend zal wethouder Geluk de MBO-Uitblinker Award 2007 uitreiken.

(Voor meer informatie: Henrike Knippenberg, relatiemanager Zadkine, tel. 010 - 206 9112 of 06 - 2973 19 1956)

Wethouder Baljeu opent P+R Zuidplein

Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) opent maandag 3 september om 16.50 uur de nieuwe P+R locatie op Zuidplein. Met deze opening wordt gevierd dat medewerkers van zo'n 40 bedrijven in het centrum van Rotterdam van de gemeente Rotterdam de mogelijkheid krijgen van een gratis P+R plek in de Q-Park garage Zuidplein gebruik te maken. Hiermee wil de gemeente het gebruik van P+R-terreinen door ondernemers in het centrum en hun medewerkers stimuleren. P+R (Parkeer en Reis) is een belangrijk middel om de binnenstad van Rotterdam bereikbaar en leefbaar te houden. Bovendien levert P+R een positieve bijdrage aan het milieu.

(Voor meer informatie: Vervoer Coordinatie Centrum Rijnmond, Roeland Beljon, tel. 010 - 400 0246)

Burgemeester Opstelten, wethouder Schrijer en wethouder Harbers ontvangen ambassadeurs in Rotterdam

Op dinsdag 4 september brengt een groep Nederlandse ambassadeurs een werkbezoek aan Rotterdam. Het thema voor het bezoek is 'implicaties van Europees beleid in de dagelijkse praktijk'. Het programma begint om 11.00 uur in deelgemeente Noord. Wethouder Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) en 25 ambassadeurs wandelen daar door de wijk en bezichtigen meerdere projecten. 's Middags brengen de ambassadeurs een bezoek aan de haven. Om 13.00 uur worden ze ontvangen door burgemeester Opstelten in het World Port Center. Daarna volgt een vaartocht met de Nieuwe Matze, waarbij wethouder Harbers (economie, haven en milieu) gastheer is.

(Voor meer informatie: Bestuursdienst, Chris de Lange, tel. 010 -" 417 3303)

Wethouder Kriens keynote speaker bij masterclass Scala

Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) is uitgenodigd als keynote speaker bij de masterclass Loopbaanbrekend Besef van Scala (expertisecentrum emancipatie) op dinsdag 4 september om 16.00 uur in de conferentieruimte van het Scheepvaart- en Transportcollege op de Lloydpier. Het doel van de bijeenkomst is om de arbeidsparticipatie en loopbaanontwikkeling van vrouwen hoog op de agenda te krijgen bij publieke en private organisaties. Andere genodigden zijn o.a. staatssecretaris Ahmed Aboutaleb, FNV-bestuurder Wilna Wind en prof. Halleh Ghorashi, management van diversiteit vanuit de PAVEM-leerstoel.

(Voor meer informatie: Layla Hacene, Scala, tel. 06 - 4461 2257)>

Burgemeester Opstelten geeft startsein vitaliteitstest van het Havenziekenhuis

Burgemeester Ivo Opstelten geeft dinsdag 4 september om 18.00 uur het officiële startsein voor de vitaliteitstest ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van het Havenziekenhuis aan de Haringvliet 2. Inwoners van Rotterdam en omgeving kunnen vanaf woensdag 5 september gedurende tien dagen, van 11.00 tot 19.00 in de centrale hal van het Havenziekenhuis terecht voor de gratis test. Deskundige medewerkers meten de volgende zaken: cholesterolgehalte, bloeddruk, buikomvang, glucosewaarde, pols, gewicht en lengte. Deelnemers vullen ook een vragenlijst in. Op basis van de verzamelde waarden en de vragenlijst wordt vervolgens een risicoschatting gemaakt. Naast de vitaliteitstest vinden tal van andere festiviteiten in en om het ziekenhuis plaats. Zo is er van 15 tot en met 21 oktober een feestweek voor patiënten en op 3 oktober een reünie voor oud-medewerkers.

(Voor meer informatie: Havenziekenhuis, Martine te Winkel, tel. 010 - 404 3747 of 06 - 4104104 5100)

Wethouder Baljeu bij presentatie E-loket van BurgerPanelRotterdam

Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) is dinsdag 4 september om 19.00 uur aanwezig bij een presentatie van BurgerPanelRotterdam aan de Westersingel 300. De presentatie gaat over de website Rotterdam.nl. De productiegroep Nadien2 heeft, in samenwerking met Rotterdammers, de website getoetst op gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en interactiviteit. Het BurgerPanelRotterdam toetst kritisch en onafhankelijk de beleving van de Rotterdammers wat betreft de dienstverlening van de gemeente Rotterdam. Het panel wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan het leefklimaat in de stad.

(Voor meer informatie: BurgerPanelRotterdam, Aart Martin de Jong, tel. 06 - 43 87 79 39)

Wethouder Karakus houdt toespraak bij Naturalisatieceremonie

Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) neemt op woensdag 5 september om 20.00 uur de honneurs waar bij de naturalisatieceremonie. Tijdens deze ceremonie krijgen ruim 75 Rotterdammers de Nederlandse nationaliteit. De wethouder zal de aanwezigen toespreken en hen de naturalisatiebesluiten uitreiken. De ceremonie vindt plaats in Stadswinkel Centrum aan de Coolsingel 40.

(Voor meer informatie: Dienst Publiekszaken, Jikke Kuijpers, tel. 010 - 417 37 93)

Burgemeester Opstelten op werkbezoek in Duisburg

Burgemeester Ivo Opstelten is donderdag 6 september op werkbezoek in Duisburg. De burgemeester ontmoet in Duisburg staatssecretaris Günter Kozlowski (Ministerie van Bouw en Verkeer Nordrhein-Westfalen) om de Duitse aansluiting op de Betuwelijn te bespreken. Ook ontmoet hij de burgemeester en havendirecteur van Duisburg.

(Voor meer informatie: Bestuursdienst, Nicole de Zwart, tel. 010 - 417 2547)

Wethouder Geluk bezoekt OSKAR-winnaar Laurens Cupertinoschool

Donderdag 6 september om 9.30 uur gaat onderwijswethouder Leonard Geluk op bezoek bij het team van het HEI-project (voor kinderen met angststoornissen en gedragsproblemen) op de Laurens Cupertinoschool aan de Bree 61. Dit team heeft in april van dit jaar de OSKAR gewonnen. Rotterdam heeft deze onderwijsprijs in 2004 voor de eerste keer uitgereikt en wil daarmee extra aandacht voor opvallende initiatieven die een vernieuwende bijdrage leveren aan het onderwijs.

(Voor meer informatie: Nina Miezelmoe, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 3410)

Wethouder Schrijer ondertekent convenant Boulevardfonds bij presentatie Visie Boulevard Zuid

Op 6 september om 18.30 uur ondertekent wethouder Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) samen met de voorzitter van de deelgemeente Feijenoord Dagmar Oudshoorn, voorzitter Lo ter Voorde van het eigenarenplatform en ondernemersvertegenwoordiger Robin van Rijswijk een convenant voor het Boulevard Fonds. In dit fonds maken eigenaren, ondernemers, het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam en deelgemeente Feijenoord de komende drie jaar ongeveer ¤ 1.500.000 vrij voor investeringen iin Boulevard Zuid. Na de ondertekening vindt de presentatie plaats van de definitieve visie voor de Boulevard Zuid (RES) en het uitvoeringsprogramma Boulevard Zuid. Een en ander vindt plaats tijdens de Boulevard Lounge in 't Kopblok, Riederlaan 200, nabij Beijerlandse Laan.

(Voor meer informatie: Farid Darkaoui, laanmanager Boulevard Zuid, tel. 06 245 54 143, e-mail farid@zakenexpert.nl of Wout Gelderloos, deelgemeente Feijenoord, tel. 010-291 60 03, e-mail w.gelderloos@feijenoord.rotterdam.nl.)

Wethouder Karakus neemt het rapport 'Pernis, een duurzaam dorp aan de rivier' in ontvangst

Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) krijgt donderdag 6 september om 19.30 uur het LOGO-rapport 'Pernis, een duurzaam dorp aan de rivier' overhandigt door de wijkraad voor Pernis. Het afgelopen jaar hebben bewoners, deskundigen van verschillende overheidsdiensten en betrokken instanties gezamenlijk gekeken naar de kansen en mogelijkheden om Pernis nu en in de toekomst duurzaam te ontwikkelen. Voor dit traject heeft de provincie een subsidie beschikbaar gesteld. Het resultaat van alle ambities en mogelijke maatregelen zijn geformuleerd in het LOGO-rapport. Het rapport is een aanvulling op de Structuurvisie Pernis en zal als input dienen voor het nieuw op te stellen Bestemmingsplan. De overhandiging vindt plaats aan de Vroomstraat 14 in aanwezigheid van de betrokken Pernissers en deskundigen.

(Voor meer informatie: Bestuurscoördinator Pernis, Janny van Wingerden-Grinwis tel. 010 - 295 4848 of Secretaris, A. Draisma, tel. 010 ⤤" 295 4847)

Wethouder Geluk opent professionaliseringsdag CED-Groep

Op vrijdag 7 september om 9.30 uur opent wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) de professionaliseringsdag voor onderwijsadviseurs van de CED-Groep (educatieve dienstverlening) in de vestiging Rotterdam, Dwerggras 30. Het thema van de dag is 'de Brede School'. Wethouder Geluk zal zijn visie op dit thema en de ondersteunende rol van de CED-Groep uiteenzetten.

(Voor meer informatie: Simon van der Meer, CED-Groep, tel. 010 - 407 1589)
Wethouders Harbers, Geluk en Schrijer ondertekenen convenant Mbo onderwijs-arbeidsmarkt voor haven en industrie

Op vrijdag 7 september ondertekenen wethouders Harbers, Geluk en Schrijer (resp. verantwoordelijk voor haven, onderwijs en arbeidsmarkt) het convenant Mbo onderwijs-arbeidsmarkt voor haven en industrie. Bedrijven in de sector haven en industrie hebben door de krapte op de arbeidsmarkt steeds meer moeite goed opgeleid personeel aan te trekken en te behouden. Door verschillende partijen in een convenant te laten samenwerken moet dit probleem worden aangepakt. Behalve het stadsbestuur ondertekenen onder meer Deltalinqs, het Havenbedrijf Rotterdam en een aantal onderwijsinstellingen. Initiatiefnemer is Kennisinfrastructuur Mainport Rotterdam, waarvan wethouder Harbers voorzitter is. De ondertekening vindt plaats op de salonboot De Animathor. Tijdens een rondvaart van ongeveer één uur (vanaf 17.30 uur) op de Maas wordt onder meer het demogebied van de Wereldhavendagen aangedaan. Opstappen vanaf 17.00 uur op de Wilhelminapier, Waternetsteiger aan de Rijnhaven achter het Nieuwe Luxor Theater. De bijeenkomst start al om 16.30 uur op het 'Plein Werk en Ambitie' van het Educatief Informatie Centrum Mainport Rotterdam.

(Voor meer informatie: Rob van der Moolen, directeur Kennisinfrastructuur Mainport Rotterdam, tel. 010 - 244 85 90 of mailbox@kmr.nl.)

Wethouder Kaya opent tentoonstelling in Antwerpen

Op zaterdag 8 september om 14.30 uur geeft wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) samen met zijn collega Philip Heylen (schepen voor cultuur in Antwerpen) het startsein voor een kunstproject van Rotterdamse en Antwerpse kunstenaars in het Hessenhuis, Falconrui 53 in Antwerpen. Het project is een coproductie van het Rotterdams Centrum voor Beeldende Kunst en het Museum Middelheim in Antwerpen. Het Hessenhuis wil een werk- ontmoeting- en experimentenruimte zijn voor kunstenaars en projecten buiten het reguliere circuit van galeries en musea.

(Voor meer informatie: Nina Miezelmoe, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 3410)
Burgemeester Opstelten en wethouder Bolsius lossen startschoten voor Fortis halve marathon

Burgemeester Ivo Opstelten en wethouder Bolsius (Sport, Financiën en Buitenruimte) lossen zondag 9 september twee startschoten voor de Fortis halve Marathon Rotterdam op de Coolsingel. De burgemeester lost om 11.00 uur het startschot voor de topatleten. Wethouder Bolsius lost om 11.45 uur het startschot voor recreanten.

(Voor meer informatie: Pre-Marathon Events, M.J. Kadiks, tel. 010 - 432 3266)

Burgemeester Opstelten opent Buitenkansel

Burgemeester Ivo Opstelten opent zondag 9 september om 14.00 uur de 'Buitenkansel' voor Arminius aan de Westersingel. De Buitenkansel biedt burgers elke week gelegenheid in het openbaar zijn of haar mening te verkondigen.

(Voor meer informatie: Bestuursdienst, Edmond messchaert, tel. 010 - 417 9119 of 06 - 5324 8021) >

Burgemeester Opstelten veilt de eerste kilo Happy Shrimps

Burgemeester Ivo Opstelten veilt zondag 9 september om 15.15 uur de eerste kilo Happy Shrimps van de eerste oogst op het bordes van het World Port Centre aan de Wilhelminakade. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel.

(Voor meer informatie: Happy Shrimp Farm B.V., Gilbert Curtessi, tel. 010 -- 205 3451)

Burgemeester Opstelten opent expositie Raamkunst

Burgemeester Ivo Opstelten opent zondag 9 september om 17.00 uur de expositie Raamkunst van de bewonersvereniging Provenierssingel, op de Provenierssingel 85b. Het thema van de Raamkunst is dit jaar de Gemeenteraad en het College.

(Voor meer informatie: Vereniging Bewoners Provenierssingel, Hans Rombouts, tel. 010 - 465 4110 of 06 - 5188 7939)

En verder...

ontvangt wethouder Jantine Kriens op donderdag 6 september om 18.30 uur de deelnemers van de 7th Euroconference on Clinical Cell Analysis in de burgerzaal van het stadhuis.

(Voor meer informatie: Nina Miezelmoe, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 3410)

noot voor de redactie/