Project De Maaswerken


3 september start gewijzigde omleidingroute rond tijdelijke brug

Maastricht, 31 augustus 2007. Vanaf maandag 3 september is de omleidingroute voor het autoverkeer rond sluis Weurt aangepast. Na de ochtendspits wordt het autoverkeer van en naar Beuningen via de Hogelandseweg en Nieuwe Pieckelaan geleid. Het bestemmingsverkeer voor Weurt kan via de Metaalweg en Wethouder Broekmanstraat rijden. Voor de buslijnen 5 en 85 is de route aangepast en zijn de tijden veranderd. Voor fietsers en voetgangers verandert er niets. Voor vrachtverkeer blijft de omleiding via de A73 en de Neerbossche brug gehandhaafd.

Monitoring

De eerste week van de nieuwe omleidingen wordt de verkeersafwikkeling nauwlettend gevolgd. Mogelijk worden dan nog kleine aanpassingen aangebracht als dat nodig is. Vanaf 10 september is de omleidingroute definitief. Na 10 november worden de verkeersomleidingen teruggebracht zoals deze vanaf begin 2007 waren ingesteld.

Aanleg rotonde

De kruising West-Kanaaldijk en Van Heemstraweg wordt verbouwd. De aannemer legt een rotonde aan en maakt de aansluiting met de bruggen die straks 2,5 meter hoger liggen.

Busverkeer in Weurt

De buslijnen 5 en 85 rijden via de Wethouder Broekmanstraat, Postkantoorstraat naar de Van Heemstraweg. Ter hoogte van de Scharsestraat en Oude Koningstraat is de Van Heemstraweg voor autoverkeer afgesloten middels een slagboom. Bussen kunnen op dit gedeelte wel rijden en kunnen de slagboom via verkeerslichten regelen. Op de sites www.hermes.nl en www.novio.nl is de nieuwe dienstregeling te raadplegen.

Verhogen bruggen over sluis Weurt

Rijkswaterstaat Maaswerken verhoogt de bruggen over de sluis Weurt met 2 ½ meter om zo hogere schepen een betere toegang te bieden tot het Maas-Waalkanaal. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via twee tijdelijke bruggen; één voor voetgangers en fietsers en één voor gemotoriseerd verkeer.