Ingezonden persbericht


IDS Scheer introduceert ARIS PEM voor procesgebaseerde Business Activity Monitoring (BAM)

Nieuwe oplossing stelt organisaties in staat om kritische bedrijfsprocessen te monitoren en snel aan te passen

Amsterdam, 3 september 2007 - IDS Scheer, leverancier van Business Process Management-oplossingen (BPM), heeft zijn nieuwe, procesgebaseerde Business Activity Monitoring-oplossing ARIS Process Event Monitor (PEM) geïntroduceerd. ARIS PEM biedt actuele, procesgerelateerde data en stelt bedrijven in staat om onmiddellijk te reageren op gebeurtenissen. Het nieuwe product voorziet in intelligente, hoogwaardige monitoring en validatie van binnenkomende events. ARIS PEM identificeert kritische situaties waarna bedrijven snel de nodige acties kunnen ondernemen.

ARIS PEM is gebaseerd op het Business Activity Monitoring-technologieraamwerk (BAM) van Systar (Euronext Paris ISIN: FR0000052854-SAR). Systar werd in de laatste 'Marketscope for Business Activity Monitoring Platforms' door een bekende analistenfirma uitgeroepen tot de meest efficiënte leverancier van BAM-technologie. Door de integratie van de Systar-technologie voor Business Activity Monitoring en het ARIS-platform van IDS Scheer voor procesmodelering en procesdocumentatie biedt IDS Scheer nu de meest complete Business Process Management-oplossing in de markt.

"ARIS PEM is een bedrijfskritische toevoeging aan het ARIS Platform-portfolio, die inspeelt op de eisen van onze klanten die behoefte hebben aan real-time analysemogelijkheden", zegt dr. Wolfram Jost, binnen de raad van bestuur van IDS Scheer verantwoordelijk voor productstrategie en ontwikkeling. "Samen met de ARIS Process Performance Manager stelt ARIS PEM ons in staat om tegemoet te komen aan alle eisen voor strategische, tactische en operationele monitoring van bedrijfsprocessen."

Volgens dr. Jost genereren applicaties en IT-systemen continu events, waardoor monitoring en controle van processen nodig is. Organisaties met specifieke klanteisen en eisen op het gebied van wet- en regelgeving zijn de belangrijkste doelgroep voor ARIS PEM. De oplossing biedt ze de mogelijkheid om onmiddellijk te reageren met maatregelen. Door strategieën en IT-oplossingen in te zetten, die constante aanpassing van bedrijfsprocessen mogelijk maken, kan een organisatie flexibeler en wendbaarder opereren, wat leidt tot meer concurrerend vermogen.

###

Over IDS Scheer
IDS Scheer is marktleider op het gebied van Business Process Management (BPM). Het bedrijf biedt software, oplossingen en diensten voor bedrijven en overheidsinstellingen wereldwijd. Met het ARIS Platform voor Process Excellence biedt IDS Scheer een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle van bedrijfsprocessen. Dankzij de geïntegreerde aanpak van ARIS Value Engineering (AVE) kan IDS Scheer bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en de controle van processen met elkaar verbinden. Ongeveer 2.800 medewerkers in ruim 70 landen ondersteunen de 6.000 klanten van het bedrijf. In 2006 realiseerde IDS Scheer een omzet van 354 miljoen euro /465 miljoen dollar. IDS Scheer is in 1984 opgericht door professor August-Wilhelm Scheer. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Exchange (Duitsland).