Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 september 2007

Voetganger loopt tegen passerende auto en raakt gewond

Haaksbergen

Een 71-jarige Haaksbergenaar liep zondagavond 2 september vanaf het trottoir van de Blankenburgerstraat in zijn woonplaats tegen de auto van een passerende automobiliste. Hij raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Zondagavond 2 september werd om ongeveer 21.55 uur een aanrijding gemeld op de Blankenburgerstraat in Haaksbergen. Bleek dat een 71-jarige man uit Haaksbergen over trottoir van de Blankenburgerstraat had gelopen en plotseling al slingerend de weg op was gekomen. Hierbij liep hij tegen de auto van een passerende 58-jarige Enschedese. Deze laatste had de man over het trottoir zien lopen en zag dat hij daarbij slingerend liep. Zij was op dat moment begonnen met afremmen omdat zij vermoedde dat de man de straat op zou kunnen lopen. Op het moment dat zij de man passeerde had ze bijna geen snelheid meer en bemerkte ze dat de man vanaf het trottoir de weg op liep en tegen de zijkant van haar auto kwam. Hij viel op straat en moest met onbekend letsel door een ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede, waar hij is opgenomen. De lezing van de automobiliste werd door een getuige die achter had gereden, bevestigd. Het vermoeden bestaat dat de man op het moment van de aanrijding een epileptische aanval heeft gehad. In het ziekenhuis zal dit verder worden onderzocht. (07-114339)

Motorrijder onderuit en gewond naar ziekenhuis

Mander

Zondagmiddag 2 september ging een 40-jarige motorrijder uit Nijverdal op de Uelserweg in Mander onderuit en raakte daarbij een tegemoetkomende auto. Hij werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 40-jarige motorrijder uit Nijverdal reed zondagmiddag 2 september omstreeks 13.30 uur over de Uelserweg in Mander. In een bocht wilde hij een stuurcorrectie maken omdat hem een personenauto tegemoet kwam. Hierbij gleed hij onderuit en kwam tot stilstand tegen de voorzijde van de tegemoetkomende auto, bestuurd door een 69-jarige man uit Albergen. De motorrijder werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo waar hij is opgenomen. (07-114236)

Auto's kerkgangers opengebroken

Almelo

Vier bezoekers van een kerkdienst in een kerk aan de Bellavistastraat in Almelo, werden zondagmiddag 2 september na de kerkdienst onaangenaam verrast. In hun auto was ingebroken. De politie is op zoek naar getuigen

Drie kerkbezoekers uit Almelo en een (1) uit Vriezenveen zagen zondagmiddag 2 september om ongeveer 18.00 uur dat er hun geparkeerde auto was geprobeerd in te breken. Sloten dan wel een ruitje waren vernield, doch uit geen van de auto's was iets ontvreemd. Alle vier hadden omstreeks 16.15 uur die middag hun auto aan de Bellavistastraat geparkeerd.

De politie is nu op zoek naar getuigen die mogelijk tussen de genoemde tijdstippen aan de Bellavistastraat in Almelo iets is opgevallen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Almelo van de politie Twente. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-114295)

Bromfietsdief aangehouden

Enschede

Verdachte van brommerdiefstal op 3 mei 2007 wordt na onderzoek op 2 september rond 15.20 uur aangehouden op de Oude Markt.

Op 3 mei 2006 deed een 50-jarige vrouw uit Enschede aangifte van diefstal van haar Vespa bromfiets vanaf de Langestraat te Enschede. Uit een ingesteld onderzoek kwam als mogelijke verdachte een 35-jarige man uit Enschede naar voren. De officier van justitie gaf opdracht tot aanhouding buiten heterdaad van deze man. Op zondag 2 september rond 15.20 uur zagen agenten deze man lopen op de Oude Markt. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-057531)

Automobilist weigert alcoholonderzoek, rijbewijs ingevorderd,

Goor

Een 33-jarige automobilist uit Goor weigerde op 2 september mee te werken aan een alcoholonderzoek en pleegt verzet bij de aanhouding. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op 2 september rond 23.50 uur zagen agenten op de Waterstraat een automobilist rijden in strijd met een geslotenverklaring. De agenten gaven deze bestuurder een stopteken dat hij echter negeerde. Uiteindelijk stopte de man op de oprit van zijn woning. De agenten vorderden van deze man dat hij mee zou werken aan een blaasproef. Dit weigerde de 33-jarige bestuurder. Hierop hielden de agenten deze bestuurder aan. Die verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk werd hij geboeid over gebracht naar het politiebureau. Aan het politiebureau werkte de man wel mee aan de ademanalyse en hij blies 610 ugl (1.4 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (07-114358)

Dankzij oplettende getuige kan doorrijder aangehouden worden

Ambt Delden/Hengelo

Een 45-jarige getuige uit Goor ziet omstreeks 21.30 uur op de Rijksweg in Ambt Delden een aanrijding gebeuren waarbij de veroorzaker doorrijdt, noteert het kenteken en geeft dit door aan de politie. De politie kan om 22.00 uur de 31-jarige doorrijder aanhouden.

Op zondag 2 september krijgt de politie om 21.30 uur een melding dat er een aanrijding heeft plaatsgevonden op de Rijksweg in Ambt Delden tussen twee personenauto's, waarbij de veroorzaker is doorgereden. Ter plaatse treffen zij een 43-jarige bestuurder uit Goor bij zijn beschadigde auto aan. Hij vertelt dat hij moest uitwijken voor een personenauto die op de verkeerde weghelft reed. Ondanks dat hij met zijn auto in de berm was gereden heeft de andere auto hem toch geraakt, waardoor een flinke schade aan de linkerzijde is ontstaan. De getuige die het voorval bevestigt, geeft het kenteken van de veroorzaker.

De auto wordt voor een woning aan de Robert Stolzstraat in Hengelo aangetroffen. Als de politie de auto inspecteert komt de bestuurder een 31-jarige Hengeloër naar buiten en vertelt dat hij net een aanrijding heeft gehad. Hierbij ruiken de agenten dat hij alcohol heeft gedronken. Als de ademtest een "F" aangeeft wordt hij aangehouden en voor een ademanalyse naar het politiebureau gebracht. Hier blaast hij 1,28 promille. Ruim een uur later kan hij het bureau weer verlaten. Zowel het kenteken van de auto als zijn rijbewijs zijn ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-114335/114343)

Jan Camphuis, Willem Falke: 053-4555588


---- --