Ingezonden persbericht


SMVP Bericht

september 2007

Publicatie: Sociale veiligheid en gemeentelijke regie

Wat weten we eigenlijk van de samenwerking in de praktijk? In hoeverre verloopt dat effectief en efficiënt? Wat zijn de belangrijkste problemen en valkuilen, wat zijn voorwaarden voor succes? Hoe zijn de rollen verdeeld en wat is de gewenste rolverdeling?

Deze en soortgelijke vragen zijn voor de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP) aanleiding geweest een stuurgroep onder leiding van haar voorzitter, prof. mr. Pieter van Vollenhoven, in het leven te roepen. De werkzaamheden van deze stuurgroep zijn neergelegd in de publicatie Veiligheid als bestuurlijke opdracht. Ter gelegenheid van het verschijnen van deze publicatie hebben het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP) op 21 februari 2007 een conferentie belegd over gemeentelijke regie van veiligheid. In deze bundel treft u de plenaire inleidingen van Hans Boutellier en Willy Bruggeman. Ook zijn interviews opgenomen die Ida Haisma hield met mevrouw Albertine van Vliet, burgemeester van Amersfoort, Stoffel Heijsman, korpschef van de regiopolitie Utrecht en Ronald van den Berg, oud-directeur van de Zwolse welzijnsorganisatie Travers.

Het boek is te verkrijgen bij het bureau van de stichting. De kosten bedragen ¤ 5,75 (exclusief 6% BTW en verzendkosten).

Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP) Postbus 239
3300 AE Dordrecht
Tel. 078-6144362
Fax 078-6313580
E-mail smvp@smvp.nl
Website: www.smvp.nl