Gemeente Zevenaar


02-09-2007: Koninklijke Onderscheiding De Nerée tot Babberich

Op zondag 2 september 2007 IS de heer mr. J.P.E.J.M. de Nerée tot Babberich onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer De Nerée ontvangt de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor het Schuttersgilde St. Jan uit Babberich.

De heer De Nerée (66) is 50 jaar lid van het Schuttersgilde. In die periode was hij 30 jaar president. Hij heeft zich bijzonder ingezet voor het behoud van het lokaal erfgoed. Hij heeft een grote kennis van het schutterswezen en dient het gilde regelmatig van advies. Hij is 10 jaar voorzitter geweest van de Gelderse Federatie van schuttersgilden en schutterijen St. Hubertus.

Decorandus staat bekend als zeer begaan met het welzijn van de gehandicapte medemens, zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau. Hij was/is bestuurslid van verschillende maatschappelijke organisaties, maar zorgt bijvoorbeeld ook voor het vervoer van artsen en goederen. Hij was, en is nog steeds betrokken bij de Stichting Gemiva te Gouda en de Bangladesh Health Society The Netherlands. Hij was initiatiefnemer van de Lionsclub Krimpenerwaard, waar hij 20 jaar voorzitter is geweest.

De onderscheiding is uitgereikt door burgemeester De Ruiter tijdens het schuttersfeest op zondag 2 september op kasteel Halsaf.