Rijksuniversiteit Groningen

092 - Belangrijk Internationaal Chemie Congres in Groningen

Datum: 3 september 2007

Der nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van chiraliteit - spiegelbeeld symmetrie van moleculen - komen aan de orde op het "11th International Conference on Circular Dichroism" dat van 2 tot 6 september 2007 aan de Rijksuniversiteit Groningen zal plaatsvinden.

Chiraliteit is een fundamenteel chemisch verschijnsel die een essentiele rol speelt in moleculair biologische processen en van groot belang is bij o.a. de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en materialen. Chirale technologie vertegenwoordigt een markt van vele miljarden in de chemische industrie.

Een keur aan vooraanstaande wetenschappers en 175 deelnemers uit 22 landen, waaronder een groot aantal uit Japan en de VS, zal nieuwe inzichten en doorbraken in het onderzoek presenteren. Naast nieuwe meetmethoden en chiraliteit in moleculaire levenswetenschappen is er tijdens CD 2007 speciale aandacht voor nanotechnologie en geavanceerde materialen.Het congres wordt georganiseerd door het Stratingh Institute for Chemistry, Faculteit FWN onder voorzitterschap van Ben Feringa (Rijksuniversiteit Groningen) en Bert Meijer (Technische Universiteit Eindhoven). CD 2007 wordt zondag 2 september geopend door rector magnificus Prof. Frans Zwarts in muziekcentrum de Oosterpoort.

Noot voor de pers

Meer informatie: prof.dr. B.L. Feringa, tel. 050-363 4278/4235, e-mail: B.L.Feringa@rug.nl