Ingezonden persbericht


Persbericht, 3 september 2007

Nieuwe toekomst voor festival Waterval

Vierde editie van het festival goed bezocht

Waterval, het tiendaagse theater-, dans-, en muziekfestival voor alle bewoners van Amsterdam Nieuw West, heeft gisteren haar laatste avond knallend afgesloten met muziek en het laatste vuurwerkspektakel. De vierde editie is succesvol verlopen dankzij alle betrokken partijen die zich met groot enthousiasme hebben ingezet.

Nieuwe aanpak
Dit jaar heeft het festival aanmerkelijk hogere bezoekersaantallen gehaald ten opzichte van vorig jaar. Het festival groeit, het culturele verkeer is op gang en het statement is gemaakt. Vier jaar geleden stond Waterval voor de eerste keer aan de Sloterplas in Nieuw West. Na hard werken en flink doorzetten heeft Waterval inmiddels vertrouwen en expertise opgebouwd. De hoofddoelstelling van Waterval om in 2015, wanneer Nieuw West gerenoveerd is, een groots festival te zijn, komt in zicht. Om de zelfstandigheid van het festival te stimuleren, is er vanaf volgend jaar een nieuwe aanpak tussen Koers Nieuw West, de Meervaart, Far West en de Stadsdelen Bos en Lommer, Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart. Organisator Mobile Arts blijft hierbij betrokken.

Iedereen aanwezig
Alle culturen van de bewoners van Amsterdam West waren vertegenwoordigd op Waterval: Marmoucha (Marokkanen), de Gipsy Road Show (zigeuners), Ish en Studio West (jonge talenten uit de buurt), Difrin (Turken), Evenement voor het Rijpere Talent (ouderen), Hindoestanen, Hakim (kinderen), Monster van de Sloterplas (buurttheater) en alle andere artiesten en muzikanten. Ook het Waterfeest (Sloterparkbad),de Openbare Bibliotheek, de Parade en de Rondvaartboot waren belangrijke onderdelen van het festival.

Knallend en spetterend
Enkele hoogtepunten; de voorstelling van Ish waar dansers, beatboxers, muzikanten en acrobaten megastunts uithaalden. Deze show toert door Amerika en enkele highlights waren dit jaar te zien op Waterval. Ook kon iedereen rondom de Sloterplas maar liefst vijf avonden genieten van een kwartier lang spetterend vuurwerk boven het water. Niet alleen bezoekers, maar ook ver daarbuiten genoten mensen van de knallende vonken. Het culturele programma van Waterval met o.a. muziek, dans, sport, theater, boeken en film was zowel geschikt voor ouderen, voor jongeren als voor kinderen. Waterval is een marktplaats voor iedereen, met een afwisselend programma dat voortkomt uit de verschillende culturen van de buurtbewoners.

Kijk voor meer informatie op www.watervalfestival.nl.

Waterval wordt georganiseerd door Mobile Arts, onder andere producent van de Parade en Boulevard of Broken Dreams. Het initiatief komt van de Meervaart, het consortium van woningcorporaties Far West en Bureau ParkStad.

Waterval won de WeStars Award 2006 in de categorie cultuur. De prijs is in het leven geroepen "voor personen en organisaties die zich in 2005 op bijzondere wijze hebben ingezet voor de vernieuwing in Amsterdam Nieuw West, in de categorieën economie, cultuur, sport, educatie, persoon, sociaal en bouw."

Noot aan de redactie:
De directie en staf van Mobile Arts zijn beschikbaar voor interviews.

Voor meer informatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met:

Mobile Arts

Eefje Colsen, hoofd communicatie
Weverssingel 36

3811 GK Amersfoort

T. 06 - 26710661

E. eefje@mobilearts.nl
W. www.mobilearts.nl / www.watervalfestival.nl

Vriendelijk verzoek om bij publicatie contact op te nemen. Bij voorbaat dank.


---- --