Ingezonden persbericht


Persbericht

INFORMATICA GOOIT HOGE OGEN IN KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK

~ kwaliteit data integratieproducten Informatica stijgt boven andere aanbieders uit ~

Nieuwegein, 3 september 2007 - Informatica Corporation, aanbieder van data integratiesoftware, heeft hoge ogen gegooid in het Data Integration Software-onderzoek van TNS Custom Research, Inc. Zijn data integratieproducten behaalden de eerste plaats op het gebied van kwaliteit. Verder presteerde het bedrijf zeer goed qua klanttevredenheid en op het gebied van diensten, producten en ondersteuning.

Het onderzoek ondervroeg het klantenbestand van acht data integratie-leveranciers en was ontwikkeld om de klantperceptie per leverancier weer te geven en een vergelijking te maken met de concurrentie. TNS Custom Research onderzocht ook de relevantie van alle klanttevredenheidsgebieden om te bepalen hoe sterk of zwak de aanbieders op die betreffende vlakken zijn. Informatica scoorde op klanttevredenheid hoger dan alle andere leveranciers. Daarnaast gaat Informatica ook aan de leiding in belangrijke gebieden als productfunctionaliteit en algehele productkwaliteit, gebruiksgemak, het gemak van upgraden en converteren, wereldwijde ondersteuning en concurrerende productprijzen.

In vergelijking met de resultaten van 2006 heeft Informatica in 2007 daarnaast ook goed gescoord op de 'loyaliteitsindex'. Uit het onderzoek van 2007 blijkt dat 90 procent van de Informatica- klanten Informatica PowerCenter en andere Informatica-producten blijft aanschaffen. De redenen hiervoor zijn productprestaties, gebruiksgemak, kwaliteit en functionaliteit, maar ook de prijs, ondersteuning en het partner ecosysteem. De respondenten noemden ook de platform-onafhankelijke architectuur van Informatica aan als reden voor aankoop.

"Dit onderzoek laat zien dat de meerderheid van onze klanten Informatica inzet als een bedrijfsbrede standaard voor cross-enterprise data integratie. Een overtuigende meerderheid van onze klanten noemt Informatica de leider in deze technologie", zegt Bert Oosterhof, Corporate Senior Architect en Director of Technology EMEA bij Informatica. "Informatica gelooft heilig in een model dat de behoeften en wensen van de klant op de eerste plaats zet en werkt hard om de klanttevredenheid bij elke vorm van interactie met de klant te garanderen."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een toonaangevende aanbieder van enterprise data integratie software. Met Informatica kunnen organisaties meerwaarde halen uit de informatiebronnen in de gehele organisatie. Meer dan 2.850 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica om data integratievraagstukken, ongeacht complexiteit en schaalgrootte, tegen lage kosten en tijdig uit te voeren. Meer informatie kunt u vinden op: www.informatica.com/nl

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040-2354600
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com